Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sevendust - ”Next”

Updated
Nyt album med Sevendust Undertegnede har altid haft en svag side for Sevendust, som er et af de få nu-metal-bands, der har formået at kombinere talent, aggressivitet OG det melodiøse i deres musik. Desværre har ingen af bandets tidligere albums givet dem den opmærksomhed, de ellers havde fortjent herhjemme. Mest fordi albummene ikke er blevet distribueret herhjemme, og kun har været tilgængelige som import.

Derfor var det en lettelse at se, at bandet nu har tegnet kontrakt med RoadRunner i Europa… Endelig kan dansken få nu-metal af ordentlig kvalitet! Og hvad gør Sevendust så? Ja, de udgiver deres kedeligste og svageste album til dato. Hvorfor dog?

Bandet brillerede sidste år med et unplugged album, ovenpå udgivelsen af ”Seasons”, men på dette nye udspil, ”Next”, er der altså ikke meget, der rører sig - fraset førstesinglen, ”Ugly”, er Sevendust, som man kender dem, og det er faktisk et ret fedt nummer.

En af årsagerne til, at bandet har mistet evnen til at skrive den gode sang, kan være, at guitarist Clint Lowery forlod bandet sidste år for at danne det middelmådige band, Dark New Day, hvor han i hvert fald beviste, at han ikke kunne klare sig uden de gamle venner i Sevendust. Han er blevet erstattet af Sonny Mayo (ex-Snot), der ikke gør meget væsen af sig - hverken som sangskriver eller guitarist.

”Next” er alt for ensformigt. Den mørke frontmand, Lajon Witherspoon, kan ikke redde albummet med sine stærke vokaler, og det kan den eminente trommeslager, Morgan Rose, desværre heller ikke – ikke engang med sine obligatoriske brøledueller med Lajon.

Det er virkelig en skam, at Sevendust forspilder deres chancer her, når nu de - tidligere i karrieren - har udgivet så varierede og geniale albums, som bare aldrig har nået denne side af Atlanten. Der spilles sikkert spil hele vejen igennem, og derfor når det nye album aldrig at hæve sig over det middelmådige. De eneste numre, man virkelig lægger mærke til, er førnævnte førstesingle samt det smukke afslutningsnummer, ”Shadows in Red”. Så anskaf dig i stedet et af de to virkelig stærke Sevendust-albums, ”Home” eller ”Animosity” – import eller ej.

Albummet udgives i øvrigt med en interessant DVD, hvor hele bandet fortæller om indspilningerne og sangskrivningsprocessen, samt rekrutteringen af Sonny Mayo. DVD’en er – desværre – mere interessant end albummet...

Kunstner
Titel
Next
Distributør
Karakter
2