Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Super halvtung AOR

Populær
Updated
Action blev dannet i 1995, men pladedebuterer først nu. Og gør det fremragende! Jeg er ovenud imponeret over Actions selvbetitlede debut. Action er noget så fedt som et band, der blev dannet i 1985, men som først pladedebuterer nu!! Og det rigtig fede ved Action er, at de musikalsk set stadig er i 1980’erne. Og de er at finde på AOR-hylden, den rene AOR-hylde, hvor der er så dejlig melodisk.

"Action" er en rigtig skøn rock-plade. Og ja, det er rock, der rykker på enkle riffs og så bare melodi, store melodiske harmonier og stærke omkvæd.

”Forever” er båret oppe af et stærk riff og er ellers fin halv-tung. Så halv-tung, som AOR nu kan være. ”Is It Love” lever på et superstærkt omkvæd og et godt rockende drive. ”Don’t Leave Me Lonely” er dejlig melodisk rock med en superfed solo fra guitarist David "Chip" Ramos. ”Heaven Tonight” er en glad partyrocker, og ”Feel the Fire” er en glad-i-låget rock-sang med et riff, der sidder lige i skabet.

Hvorfor så kun et 10-tal i karakter? Jo, der mangler altså lige det sidste for at nå op i nærheden af en AOR ny-klassisker som Frederiksen Denanders ”Baptism By Fire” fra 2007, som der ikke kan gøres nok reklame for. Dét album har sangene, der holder og udkonkurrerer de fleste fra 1980’ernes AOR-storhedstid. Og albummet har i Fergie Frederiksen en sanger, som skiller sig helt og aldeles ud.

Actions sange mangler lige det sidste, selv om de er ganske, ganske fine, og sanger Jack Marques, som er ganske dygtig og passer fint til musikken, mangler lige det allersidste.

Men Action er absolut anbefalelsesværdig, hvis du er til god melodi, glad og veludført enkel rock med gode guitarer.

Kunstner
Titel
Action
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4