Tilbage til fremtiden, del I

Populær
Tilbage til fremtiden, del I
Dave Mustaine og Megadeth har endelig lavet efterfølgeren til det klassiske "Rust In Peace" album fra 1990. Dave Mustaine lukkede og slukkede i 2002 for Megadeth, da han havde forstrakt nogle nerver i armen, hvilket begrænsede hans evner til at spille guitar og turnere til nulpunktet. Men Dave kom sig, og efter diverse pinlige retssager, bl.a. en der inkluderede eks-bassisten, Dave Ellefson, er det lykkedes Dave Mustaine at samle trådene op og stable en ny Megadeth-konstellation på benene. Dvs. at de session-musikere der medvirker på albummet, rent faktisk ikke tager med på den USA-turné der er under opsejling. Når dét er sagt, og når man ved, at guitaristen, der agerer session-musiker hedder Chris Poland (læs: guitaristen på de to første ’deth-plader), så ved man også godt, at det ikke kan gå helt galt.

”The System Has Failed” skal dog tages med et vist gran salt. Bevares, Megadeth har ikke lydt sådan, som de gør her, siden ”Rust in Peace” fra 1990. Dermed også sagt, at man hele albummet igennem sidder med den tanke, at det hele virker lidt søgt. For Dave – som selv har skrevet samtlige sange – har virkelig gjort hvad han kunne for at få albummet til at lyde som den naturlige opfølger til ”Rust in Peace”, der aldrig så dagens lys. Albummet vil utvivlsomt tilfredsstille old school-fans, som lagde Megadeth for had efter det poppede ”Risk” fra 1999. Det er simpelthen en fryd at høre spade-duellerne fra første minut, og dét er en af forcerne på ”The System Has Failed”. De bedste eksempler findes i ”Kick The Chair”, ”Truth Be Told” og i den episke ”The Scorpion”. At det kikser et par gange på pladen, og at tre af de 12 skæringer er ligegyldig prædiken og instrumentalt fyldstof, kan Dave ikke tale sig fra.

Kuriøst betegner bedst nummeret ”Back In The Day”, der umiddelbart lyder som en omskrevet ”tribute” til Iron Maiden, bestående af riffet fra ”Back In The Village” (næppe en tilfældighed med titlen) og senere i samme sang bruges også riffet fra endnu en Maiden-klassiker, ”Transylvania”. Men Dave har lavet den slags før, så det er nok ment som en hyldest med et glimt i øjet. Ligesom Dave også citerer linier fra Cliff Burton’s legendariske digt fra Metallicas ”To Live Is To Die” i albummets sidste (og i øvrigt svageste) skæring ”My Kingdom”.

Når Dave så har fået velfortjent kritik, skal det også siges, at der er steder på ”The System Has Failed”, hvor det fungerer, og de stærkeste numre er sgu STÆRKE. Det er en rar fornemmelse at have Megadeth tilbage i topform, efter at det hele så håbløst ud. Bliver der lagt lidt flere kreative kræfter i næste album, så bliver det utvivlsomt STORT. Indtil videre, bliver det til et ni-tal med pil opad.

NB! Med ”The System Has Failed” in mente skal det nævnes, at Megadeth’s gamle pladeselskab, Capitol, har genudgivet de skiver, Megadeth indspillede for dem, i luksuriøse, remasterede og oppiftede versioner med forbedret lyd (ja, DET KAN TYDELIGT HØRES), samt udvidet artwork. Og så sælges de oven i købet som mid-price titler. Smid dem med i kurven, når du køber ”The System Has Failed”!

Kunstner
Titel
The System Has Failed
Distributør
Genre
Karakter
3