Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vejfest og mørkestemning

Updated
Svenske Cult of Luna skaber dyster stemning på vejen. Nogle gange skyder pladeselskaberne sig selv i foden i forsøget på at undgå piratkopiering. Earache har udsendt denne syv numres skive, men til promotion er de syv numre splittet op i 99 numre og i hvert andet minut fades musikken og en stemme siger ”You’re listening to ”Somewhere along the highway” the new album of Cult of Luna…”. Ja, tak det ved jeg godt!

Svenske Cult of Luna laver lange sange, mørkt som ind i helvede, tungt med små stykker af lys, let klingende rock indlagt. Stemning er deres varemærke og netop derfor duer det ikke at musikken afbrydes hele tiden. Heldigvis findes dette jo ikke på en købt cd, så måske kan der til karakteren herunder lægges et par tal oveni hatten?

Enerverende guitar, monotont og støjende, skiftende til pænere lydflader for igen at springe til nærmest tung hardcore med en meget vred vokal. Formodentlig glimrende til det indvendige soundtrack, hvis man har fingrene i en god bog imens.

Bandet kan noget med lyd og mystiske stemninger opstår. Otte mand skaber lyden, hvor percussion spiller en stor rolle sammen med keyboard og elektronik. Lyden er særegen og musikken vil være perfekt til særlige lejligheder og dræbende kedelig til andre.

Kunstner
Titel
Somewhere Along the Highway
Label
Distributør
Genre
Karakter
3

Menu