Zlagkraftig Zombie

Zlagkraftig Zombie
Med "Educated Horses" udgiver Rob Zombie sit hidtil bedste soloalbum efter næsten fem års pause fra musikscenen. Midt under de glade solodage da Rob Zombie havde udgivet to succesfulde albums i kølvandet på opløsningen af White Zombie, mistede han pludselig lysten til at lave musik, og kastede sig i filminstruktørstolen. Her lavede han to kultgyserfilm ("House of 1000 Corpses" og "The Devil’s Rejects"), som passede fint til hans image og som da også fandt sit publikum i undergrundsmiljøet.

Ifølge Rob selv, jammede han sidste år - tilfældigvis - sammen med John 5 (ex-Marilyn Manson) til en Camp Freddy-koncert (klubarrangementer hvor de store stjerner spiller sammen i underlige konstellationer og fyrer alskens rockklassikere af, Red.), og fik pludselig lysten til at spille rockmusik tilbage.

Det har nu resulteret i det lidt underligt titulerede ”Educated Horses”-album, hvor Rob sågar har smidt sin obligatoriske monster-makeup. John 5 er med i folden af de musikere, der bakker Rob op, og det mærkes tydeligt, at han ikke blot har stillet sig i baggrunden i det metaldisco-univers, som normalt kendetegner et Rob Zombie-album.

Arrangementerne adskiller sig kraftigt fra tidligere, især på guitarfronten, hvor det i den grad har hjulpet af få en ny mand ind. Det her er ikke blot 10 nye versioner af ”Dragula”, her er masser af andet at komme efter. Hr. Zombie har dog ikke glemt sine discoinspirationskilder på det småirriterende nummer ”Foxy Foxy”, mens Gary Glitter-klassikeren ”Rock & Roll” gås skamløst i bedende på ”The Scorpion Sleeps”.

Ellers kaster ”American Witch” tankerne hen på White Zombie-klassikeren ”Thunder Kiss ’65” og den drivende uptempo-sag ”Let It All Bleed Out” med et fængende omkvæd er bestemt heller ikke dårlig, og her får John 5 endda lov til at kaste en lille, kort solo af sig. Må også nævne ”spøgelsesballaderne” ”Death of It All” og ”The Devil’s Rejects”, der er sange, som kun Rob Zombie kan lave dem.

Og selvom det næppe er en tilfældighed at han synger utrolig meget som en vis Alice Cooper hele albummet igennem, er det bestemt ikke en faktor der skæmmer.

”Educated Horses” er Rob Zombies bedste og mest alsidige soloalbum til dato, og dette album kan varmt anbefales til de, der ikke kunne sidde hverken ”Hellbilly Deluxe” eller ”The Sinister Urge” igennem. Selvom albummet er Zombies ”mest alsidige”, betyder det dog ikke, at der ikke går tomgang i den undervejs, hvorfor karakteren heller ikke kan blive højere end som så.

Kunstner
Titel
Educated Horses
Label
Distributør
Genre
Karakter
3