Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Bunden er nået

Populær
Updated
Bunden er nået
Et svagt, kitchet og nerveforladt albummselv efter P.O.D.s standard. Bunden er nået. Efter at nærværende album havde spillet i et stykke tid på anlægget i stuen, spurgte min kæreste (der i øvrigt ikke er metal, men dog et rummeligt menneske, der har vænnet sig til mine musikalske urimeligheder), hvorfor P.O.D. overhovedet blev kategoriseret som "heavy".

Jeg måtte blive hende svar skyldig, for den tynde kop tis, som der bliver disket op med på "When Angels & Serpents Dance" har intet at gøre med metal – alene titlen...

P.O.D. er dog tidligere i dets karriere blevet kategoriseret som en slags metal, så nogen kunne derfor forledes til at tro, at det seneste udspil fra dette californiske orkester vil have én eller anden form for relevans i deres liv.

Der skal derfor herfra lyde en klar advarsel imod den fejlslutning, det ville være at tro det, samt en fordømmelse af alle i øvrigt, der regner dette kristne popband til den mest ærværdige af alle genrer.

Musikken er fuldstændig blottet for nerve (med "fuldstændig" mener jeg "FULDSTÆNDIG"), og er ligeså farlig som en gammel og tandløs labrador, på vej til sit allersidste besøg hos dyrlægen.

Numrene er tænkt meget laid-back med latin-elementer a la Ill Niño, men der er overhovedet ingen smæk på noget som helst, så det vil ikke engang være retfærdigt at sammenligne dem med Carlos Santanas musik, da sidstnævnte i det mindste swinger, og står inde for det, han gør.

Teksterne går kun alt for klart igennem i lydbilledet, og er i al deres velmenenthed og moraliseren lige så kitchede som billeder af grædende klovne og paint-brushede enhjørninger. Et eksempel fra nummeret "It Can't Rain Everyday":

"This little one tries as hard as she can
Do anything just so she could fit in
She wants a friend so bad she'll do whatever they tell her
To make them smile she would misbehave
But all the while they would laugh in her face
She begins to cry because she thought that they liked her."

Man kunne måske lige bære over med den slags, hvis det var skrevet af Morten i 6.B, men vi taler her noget der er udgivet af voksne mænd med flere plader bag sig. Derfor er "When Angels & Serpents Dance" ikke engang en ommer – den bør udløse forbud mod at lave musik for bestandigt!

Kunstner
Titel
When Angels & Serpents Dance
Dato
06-10-2008
Distributør
Forfatter