Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Flabetheden mangler

Updated
Flabetheden mangler
Ny sanger i line-uppet, men ikke særlig nyskabende musik, skriver Emil Svendsen om SOiL-albummet "True Self". Chicago bandet SOiL's nye album "True Self" er ventet, ikke mindst fordi albummet repræsenterer den nye frontmand AJ Cavalier, som har afløst Ryan McCombs malmfulde røst, der i sin tid var en af hovedårsagerne til at bandet hittede med nummeret "Halo" (McCombs er i øvrigt blevet sanger i Drowning Pool).

Lad det være skrevet med det samme: denne plade bliver ikke en milepæl. Den er velproduceret, velspillet og har et godt drive, men nyskabende er den ikke. Cavalier er i og for sig en udmærket sanger – både et godt scream og en god, hæs sangstemme, men han mangler bare lidt af den flabede rock'n'roll-hed som forgængeren besad. Af den grund lyder bandet mere bistre end tidligere, hvilket får dem til at lyde lidt som alle andre nyere amerikanske groove metallere, med et lille pift Alice in Chains-kor.

Muligvis er denne beskrivelse lidt for negativ, for man er egentlig i meget godt selskab med SOiL på denne plade og den vil egne sig rigtig godt som soundtrack til en farlig masse bajere før en bytur, men jeg tror “True Self” er glemt inden året er omme.

Kunstner
Titel
True Self
Dato
02-05-2006
Distributør
Forfatter
Karakter
3