Carnival in Coal - ”Collection Prestige”

Franske Carnival in Coal er længere ude end Mike Patton. Hvis man er i tvivl om, hvorledes et band lyder, hvis det tager svampe eller LSD inden det skriver og indspiller sangene, så bør man blot tage et lyt til franske Carnival in Coal. De blander salsamusik med ekstrem metal, som nogle gange tangerer black metal… Sær lyder beskrivelsen, men dette band lyder dæleme også bizart!

Der er dog også lige ud ad landevejen vild metal, som i ”Right Click… Save As…”

Mens bandet er et ekstremt underholdende bekendtskab, er musikken samtidig komplet uforudsigelig… Fx spiller det efter fornævnte, ligefremme metalnummer, et glad ABBA-disconummer - det sært titulerede - ”Cartilage Holocaust”.

Bandet fremstår mentalt forstyrrede, og det virker ikke umiddelbart, som om de ikke er det! De to franskmænd, som udgør bandet, har taget aliaserne, Axel Wursthorn og Arno Strobl... som om at musikken ikke var nok! Teksterne handler om at kneppe, om død og om seriemordere. Umiddelbart ledes tankerne ofte hen på syrehoved nummer et, Mike Patton, og hans Mr. Bungle lyder da også til at være en klar inspirationskilde. Carnival in Coal er bare lige en tand mere sindssyge.

Det er kun for de få det her, og du skal kigge godt efter, når du leder efter pladen, for coveret er nemlig lavet således, at det ligner en klassisk cd (Gud forbyde, at tante Inga kommer til at købe dette samtidig med en Mozart-plade!) med en glinsende kandelaber anbragt ovenpå et fint flygel.

Årets hidtil mest bizarre plade, anmeldt i HeavyJam.dk.

Titel
Collection Prestige
Label
Distributør
Karakter
3