Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Finsk headbangerhygge

Updated
Finsk headbangerhygge
Children of Bodoms live cd/dvd er en både lytte- og seværdig udgivelse, uden at være banebrydende, mener vor anmelder. De skøre finner er her ude med leen i form af en 18 numres live cd, der ydermere også udgives på dvd. Lyden er ganske udmærket, så det er glimrende måde at erhverve sig et "best of" album med disse heavy-melodød-metallere på speed. Det er sjældent, at livealbums får klassikerstatus, og det samme må siges at være gældende for dette album. Fordelen frem for ”the real deal”, er, at den kedelige trommesolo kan springes over sammen med den intetsigende guitar/keyboard duel.

Dvd’en byder selvsagt på det visuelle aspekt af Stockholm-koncerten. Billedkvaliteten er glimrende, og de mange kameravinkler er klippet fornuftigt sammen. Lysshowet er flot, og publikum er der gang i. Ganske hyggeligt at smide på tv’et, når kæresten sendes i køkkenet for at tage opvasken.

Ekstramaterialet består af en række sammenklippede interviews af bandets medlemmer. Det er faktisk interessant stof og vil sikkert være guf for den inkarnerede fan. Derudover er der en behind-the-scenes, som dog mest er nogle korte klip akkompagneret af et par Children of Bodom-sange.

Der er de sædvanlige vanvittige scener, der gør det klart, at metalbands skam godt kan drikke og gøre dumme ting (det gælder også de også finske bands, ja - Red.). Som for eksempel at sprøjte solcreme i øjnene og næsen, eller at springe ind i en væg og derefter smadre et maleri i hovedet på sig selv.

Ydermere får man syv musikvideoer, der viser, at det er relativt småt med penge til videoer indenfor vores elskede metalgenre.

"Chaos Ridden Years - Stockholm Knockout" er ikke en ligegyldig cd- og dvd-udgivelse, men heller ikke banebrydende. Materialet kan som antydet være ganske hyggeligt at både se og lytte til.

Titel
Chaos Ridden Years - The Stockholm knockout
Distributør
Karakter
3