Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gedigen og stærk melodisk metal

Populær
Updated
Finske Leverage begejstrer Lars Schmidt. Det italienske selskab Frontiers (som huser nogle meget, meget fine melodiske bands) satser en del på finske Leverage, som i 2006 høstede mange roser for debuten ”Tides”. Nu er to’eren kommet, og der er ikke noget at sige til, at forventningerne er sat højt. ”Blind Fire” er ganske gedigen og stærk melodisk metal, som især holder, når orkestret skruer lidt ned for tempoet.

Skal vi kategorisere, befinder Leverage sig et eller andet sted fra Magnum til Masterplan, og jeg er mest begejstret, når de befinder sig lige midt imellem – som på ”Sentenced”, ”Don’t Touch The Sun” og ”Heart of Darkness”.

Melodierne er enkle, sine steder (især på de lidt hurtigere numre) også lidt naive. Men energien er god, rigtig god. Og det er befriende at høre en sanger som Pekka Heino (der også synger i Brother Firetribe), som modsat så mange andre inden for det gebet ikke gør en dyd af at skrige og skråle. Tværtimod sørger han for at sætte sit eget vokale præg på herlighederne. Og det klæder albummet.

Kunstner
Titel
Blind Fire
Distributør
Forfatter
Karakter
3

Menu