Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gennemtænkt, udover growleriet

Updated
Gennemtænkt, udover growleriet
Danske Svartsot mestrer balanceakten mellem det fjollede og fede, men kikser med growleriet, mener vor anmelder. Det kræver, at man holder tungepiercingen lige i munden, når man spiller "folke metal". Det er kun en knivskarp grænse. der adskiller det fjollede fra det fede udtryk i den genre.

Heldigvis forstår danske Svartsot at vælge den rigtige side. De er ganske ferme til at berige folkemelodierne med metalliske stykker, uden, at det virker fortænkt og som billige løsninger, og selv i de gladeste dele har heavyen infiltreret lydbilledet.
Det virker ganske naturligt, når hurtige dansable melodier får et modstykke i dobbeltpedal, og når smadrende metalguitarer lægger lægger sig i bunden.

Det er derfor en skam, at den growlende vokal slet ikke står mål med den gennemtænkte instrumentering. I forhold til de mange nuancer i musikken, kommer de dybe brøl til at fremstå som noget malplaceret og primitivt, da de fuldstændigt mangler melodi og ikke får vokalen til at fænge.

Samtidig virker det også mærkeligt, at man i det mindste ikke har valgt at growle lidt klarere, således at de danske tekster også kommer til deres ret!?

Kunstner
Titel
Ravnenes Saga
Distributør
Forfatter
Karakter
3