Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Audrey Horne er stadig smuk

Populær
Updated
Audrey Horne er stadig smuk

Audrey Horne slipper ualmindelig godt fra den rockarkæologiske udgravning, der lægger fundamentet til bandets femte album, ’Pure Heavy’.

Kunstner
Titel
Pure Heavy
Trackliste
1. Wolf In My Heart
2. Holy Roller
3. Out Of The City
4. Volcano Girl
5. Tales From The Crypt
6. Diamond
7. Into The Wild
8. Gravity
9. High And Dry
10. Waiting For The Night
11. Boy Wonder

Karakter
4

’Pure Heavy’ er en velvalgt titel til det nye Audrey Horne-album. Audrey Horne har efterhånden eksisteret i 12 år og har med ’Pure Heavy’ udgivet fem album. På den baggrund er det en smule forsimplet fortsat at benævne det norske band Audrey som guitaristerne Thomas Tofthagens (Sahg) og Arve Isdal -  aka Ice Dales (Enslaved) -  sideprojekt. Med den succes, som Audrey Horne indtil videre har høstet, må det vel kunne konkluderes, at Audrey Horne i høj grad er med til at skaffe de herrer myseost mv. på brødet.

Audrey Hornes udvikling synes umiddelbart at bevæge sig mere og mere mod heavyrockens rødder. Hvor forgængeren ’Youngblood’ syntes at have fokus rettet mod 80’ernes heavy metal, har Audrey Horne denne gang taget et spadestik lidt dybere.

Nye takter

Album åbneren ’Wolf in My Heart’ lægger således ud med noget, der lyder som en solid omgang fra The Who. Tematisk ændrer musikken sig dog hurtigt til Nordamerikansk hard rock i stil med for eksempel Damn Yankees. Men det er ikke desto mindre en fornem start på et helt igennem udmærket hard rock-album.

Det foreløbigt store øjeblik på ’Pure Heavy’ dukker op med tredje sang ’Out Of The City’, der også er albummets første single/videoudgivelse.

I denne sang er der i den grad dømt Thin Lizzy, hvor man næsten kan forestille sig vokalen erstattet af Phil Lynott. Det er en sang, der sagtens kunne tænkes at hitte på udvalgte markeder.Sangen ’Tales From The Crypt’ viser Audrey Horne i vildt glam rock-humør. Sangen der er syltet ind i håndklappen og glam-kor, er måske ikke epokegørende, men den er alligevel noget af en festabe.

’Into The Wild’ er til gengæld Van Halen, som Van Halen ikke har lydt længe. Det rykker og er i den grad en solid hard rocker. Et af albummet absolutte højdepunkter

Fremhæves skal også sangen ’Waiting For The Night’. Det er ikke en sang, der bringer nyt til hard rock-genren, men det er en sang, der indrammer hele sjælen i hard rocken – riff, rytme, drive, sang, omkvæd ...

Albummet lukkes af med sangen ’Boy Wonder’, hvor der trækkes veksler på såvel Iron Maiden som Saxon og Led Zeppelin, uden dog at nogen af disse bands bør føle sig fornærmede.

Flot resultat

Det er velkendte territorier, som Audrey Horne sejler rundt i. Men bandet gør det godt. Undertegnede kunne ønske sig lidt mere kant i forsanger Torkjell Røds vokal. Han lyder ofte lidt for poppet i forhold til sangene. Men det er naturligvis en sag om smag og behag.

Ovenstående kan måske give det indtryk, at Audrey Horne anklages for at stjæle med arme og ben. Det har ikke været intentionen. Derimod har det været meningen at give et præg om, hvad det er for en gren af musik, som Audrey Horne roder rundt med.

Skal der endelig kastes lidt kritik efter ’Pure Heavy’, så kan det anføres, at albummet ikke er særligt godt produceret. Lyden er således lige så retro som musikken, og især er det et kritikpunkt, at lydniveauet på de to leadguitarer ikke er synkroniseret.

Ikke desto mindre: ’Pure Heavy’ er et godt album.