Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gammeldags og gedigent

Populær
Updated

'Drive' byder på en omgang udmærket – om end lidt bedaget – poprock.

Titel
Drive
Distributør
Trackliste
1 We Live On (03:41)
2 Treat Me Like A Lady (04:00)
3 She (03:08)
4 Drive (03:43)
5 My Mother Said (03:21)
6 Forgive Me (03:11)
7 You Will Never Change (04:03)
8 Mental Jungle (03:44)
9 Shooting For The Stars (04:33)
10 The Best Is Yet To Come (04:04)
Karakter
3

Nu var Anneke van Giersbergens tidligere band The Gathering aldring blandt de mest hårdtslående på gothic/alternative metal-scenen. Alligevel kan det godt undre, at Anneke på 'Drive' bevæger sig ud af en retning, der stort omfang har blikket rettet mod bajspejlet.

På 'Drive' lyder Anneke van Giersbergen skiftevis som en Belinda Carlisle med kant, Alanis Morisette, Ann og Nancy Wilson fra Heart i et følsomt øjeblik og Stevie Nicks i et af Fleetwood Macs mere sprælske øjeblikke.

Der er intet som helst i vejen for udgivelse af poprock-album. De gode kan med lidt held tage fokus væk fra den rædselsfulde metervarepop, som fylder de kommercielle radiokanaler for øjeblikket.

Og 'Drive' er da bestemt i den bedre ende af poprock-genren. Det er dog tvivlsomt, om albummet vil blive genstand for særlig stor opmærksomhed uden for Annekes hjemland, Nederlandene.

Der ligger nok et par lokale hits, der venter på at komme frem til overfladen på ’Drive’. Men man skal nok ikke regne med, at det kommer på playlisten på DR eller for den sags skyld andre steder uden for Nederlandene.

På den anden side – hvis man står over for at skulle holde en fest, hvor der skal være musik og dans for alle aldre – så kunne ’Drive’ været et fint og velkommet alternativ til den sædvanlige danske mainstreampop-genre.

Fremhæves kan sangen 'Shooting for stars', hvor Anneke på en eller anden måde får det til at lyde, som om den tidligere sanger i The Go-Go's, Belinda Carlisten er blevet frontkvinde i U2.

Bør nok aflyttes inden køb. Men er bestemt ikke uinteressant.