En hyldest til heavy metal

En hyldest til heavy metal

3 Inches of Blood overgår sig selv med deres femte og bedste album, der lever op til idolerne i Judas Priest, Iron Maiden, Rainbow og ikke mindst Mercyful Fate.

Titel
Long Live Heavy Metal
Dato
26-03-2012
Distributør
Trackliste
01. Metal Woman
02. My Sword will not Sleep
03. Leather Lord
04. The Chief and the Blade
05. Dark Messenger
06. Look Out
07. 4000 Torches
08. Leave it on the Ice
09. Die for Gold( Upon the Boiling Sea IV)
10. Storming Juno
11. Men of Fortune
12. One for the Ditch
Karakter
5

Lad det være sagt med samme. Der er ikke så meget pis med 3 Inches of Blood. Originaliteten skriger ikke just til himlen, men musikken trækker dig til gengæld helt ned i helvedes flammer!

Fra start til slut er 'Long Live Heavy Metal' en sublim tribute til heavy metal, som det lød "back in the days". Fra Manowar og Mercyful Fate til Judas Priest, Iron Maiden, Running Wild, Rainbow og Spinal Tap! 3 Inches of Blood samler trådene fra alle disse klassiske bands og sender en gedigen metalknytnæve i fjæset på dig.

Første nummer 'Metal Woman' starter naturligvis langsomt og stilsikkert op, inden sanger Cam Pipes bryder ud i skrig og skrål, der får fadølsglasset til at splintre. Stilen bliver lagt an med det samme, og man skal være ualmindelig ædru for ikke at blive grebet af nostalgien, der brøler ud af højtalerne. Som 'Leather Lord', der umiskendeligt lyder som en retroversion af Priests klassiker 'Painkiller'.


Mørke budskaber

"There's nothing you can do to stop this deadly force" lyder det kontant på 'Dark Messenger', hvor Shane Clark og Justin Hagberg duellerer på deres guitarer, så det bringer tankerne tilbage på den gang Hank Shermann og Michael Denner gjorde Danmark stolte på deres Flying V'er.

'Look Out' starter knivskarp ud med et dræberriff, der nok skal gøre nummeret moshpit-obligatorisk til fremtidens koncerter. Samme nummer byder på klassisk guitarsoli af bedste karakter kombineret med orgel, der lyder som Ritchie Blackmore i Deep Purples velmagtsdage.

Den intense '4000 Torches' er mere thrashet i stilen og sidder fuldstædig i skabet. 'Men of Fotune' går Iron Maiden i bedene, og bliver med sine knap 8 minutter både episk og storslået.

Manowar sang 'The Gods Made Heavy Metal', Rainbow fyrede den af på 'Long Live Rock 'N' Roll', og 3 Inches of Blood forsætter uden slinger i valsen traditionen på 'Long Live Heavy Metal'.


Og er du ikke overbevist? Så trop op i Pumpehuset den 25. maj, når 3 Inches of Blood musikalsk flår dine testosteronløse nosser af!