En lidt for velsmurt maskine

En lidt for velsmurt maskine

Atreyus seneste er ok, men fænger ikke for alvor.

Kunstner
Titel
Congregation Of The Damned
Dato
27-10-2009
Distributør
Trackliste
1. Stop! Before It's Too Late and We've Destroyed It All
2. Bleeding Is a Luxury
3. Congregation of the Damned
4. Coffin Nails
5. Black Days Begin
6. Gallows
7. Storm to Pass
8. You Were the King, Now You're Unconscious
9. Insatiable
10. So Wrong
11. Ravenous
12. Lonely
13. Wait for You
Forfatter
Karakter
3

Spille kan de sgu, medlemmerne af Atreyu, hvilket man får at høre på seneste udspil fra denne californiske kvintet. Det er både veloplagt og pågående, hvor især guitaristerne Dan Jacobs og Travis Miguel leverer en kæmpeindsats med deres twin-guitarpassager, breakdowns og hvad der nu ellers hører sig til, og det er især de to herrer der giver bandet en eksistensberettigelse.

Det får 'Congregation of the Damned' til at fremstå som en super professionel og velproduceret gang metalcore, hvor især melodierne og de storladne arrangementer springer i ørerne.

Selvom der ingen tvivl er om, at dette er metalcore, så er det netop de nærmest Kiss-agtige melodier og orkestreringen som peger videre end det rent klichefyldte fra den genre, og løfter den op over gennemsnittet.

Og alligevel har 'Congregation of the Damned' lidt svært ved at fænge. Ingen tvivl om at bandet kan præstere bedre omkvæd end mange andre i genren, men det hele forekommer som en lidt for velsmurt mainstream-maskine, der bare sprøjter numre ud i metermål.

Er man en sucker for breakdowns til sine melodier er Atreyu nok noget af det rigtige. Har man det omvendt, er denne plade nok en tand for poppet. Et stort tre-tal er hvad det kan blive til herfra.