Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Genopfinder 80'er-thrashen

Populær
Updated
Genopfinder 80'er-thrashen

Efter tretten år har Forbidden udgivet nyt. Det har været ventetiden værd!

Kunstner
Titel
Omega Wave
Dato
22-10-2010
Distributør
Genre
Trackliste
1. Alpha Century
2. Forsaken at the Gates
3. Overthrow
4. Adapt or Die
5. Swine
6. Chatter
7. Dragging My Casket
8. Hopenosis
9. Immortal Wounds
10. Behind the Mask
11. Inhuman Race
12. Omega Wave
Forfatter
Karakter
4

Bay Area thrasherne i Forbidden blev efter ti år i nærmest glemsel gendannet i 2007. Bandet var at tælle blandt en masse andre der i 80'erne myldrede frem i San Fransico-området, og var på den måde med til at skabe historie, uden at de nogensinde blev så store som Slayer, Megadeth, Testament og Metallica. En stor familie var det dog, og en vis Robb Flynn (Machine Head) var i sin tid med til at danne orkestret, men fik siden selv en karriere i anden retning, som man jo nok ved...

Forbidden var altå ét af de mange band der huserede dengang, men der var ikke mange rygmærker i gadebilledet med dét navn – til det var de for små. Men som et andet af de mindre bands fra den gang – her tænkes på Exodus – har alderen også klædt Forbidden.

Powerthrash

Stilen er teknisk thrashmetal som kigger ind over hækken til den mere melodiøse powermetal. Hvor et band som førnævnte Exodus bruger punkens energi, handler Forbidden mere om mægtig- og storladenhed med twin guitars, sjippetovsvibrato i vokalen osv. Ingen skal dog lade sig narre af det, for bunden er tung og kompakt som den bør være i thrash.

Tons og melodi bliver kombineret på en måde, man ikke har hørt længe, fordi den er blevet overdøvet at metalcorens cookiemonster-versvokal og kælepoppede omkvæd. Det var nærmest gået i glemmebogen at stemmeråhed og melodi sagtens kan følges ad, og oftest er at foretrække. Især titlenummeret 'Omega Wave' er et mesterværk udi dette.

Sangene har rigtig mange gode riffs og klæder hinanden godt, hvilket er en anden god grund til at lægge øre til albummet, men skulle man være lidt kritisk bliver nogle af dem lidt for lange med fadende slutninger, og man spørger sig selv, om det ikke havde været stærkere at slutte numrene ordentligt.

Pånær denne lille detalje, viser Forbidden: 1) at det er OK at blive gendannet efter så mange år, hvis man har musikken til at bevise eksistensberettigelsen 2) at thrash metal er den virkelige true metal (fingeren til Manowar) 3) at thrash metal er evigt.

Derfor bør man anskaffe sig 'Omega Wave'.

Menu