Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Her mangler solide kugler!

Populær
Updated
Her mangler solide kugler!

Bullets nye udspil er lige så forudsigeligt som forrige udgivelse.

Kunstner
Titel
Storm of Blades
Distributør
Trackliste
1. Uprising
2. Storm of Blades
3. Riding High
4. Tornado
5. Hawk Eyes
6. This One's for You
7. Hammer Down
8. It’s On
9. Crossfire
10. Run with the Hunted


Karakter
2

For lige knap to år siden anmeldte vi Bullets dengang seneste udspil ’Full Pull’. Med en præcision, som er en mesterskytte værdig, udkommer det nye album ’Storm of Blades’ her to år efter. I den forbindelse har redaktøren endnu en gang kastet Bullet i hovedet på denne anmelder.

Naturligvis går man herefter loyalt og grundigt i gang med opgaven. Men sandt at sige kunne vi bare trykke sidste anmeldelse igen. For hos Bullet er der stort set intet sket siden sidst.

Den største forandring skulle da lige være, at Bullet denne gang ikke helt lyder som en blanding af AC/DC og Accept, men alene som Accept krydret med en anelse Krokus. Det er således kun i sangen ’Tornado’, at man for alvor hører de tydelige referencer til ikonerne fra Down Under.

Ikke ti vilde talibanere ville kunne formå at få Bullet til at skrive en god sang. Alle deres sange er klichéer, der er bygget op omkring noget, som andre bands har gjort tidligere og langt bedre.

Albummet starter med en kort intro, inden der sættes i gang med titelsangen, der lyder som Accept tilsat lidt Saxon. Ikke mindst det litterært suspekte omkvæd -

"Heavy metal!
Swords in a pitch black sky
Heavy metal!
Razors and flying knifes
Heavy metal!
Beware of the uprising wrath of Hades
Prepare for a storm of blades"

– giver mindelser om Saxon. Det er som sådan egentlig en fin lille albumåbner. Men nyskabende er det godt langt fra.

Men døm selv:



I den efterfølgende sang ’Ridin High’ slår Bullet for en enkelt gangs skyld over i en mere hard rockende stil. Men fortsat ligger vokal og struktur og omkvæd meget tæt op ad Accept.

Sangen ’This One’s for You’ er en sjov lille sag. Umiddelbart får man den tanke, at Bullet har fundet ud af, at man også lige skal have noget Judas Priest med i repertoiret. Introen til denne sang er stort set identisk med  introen til Priest-klassikeren ’Breaking the Law’. Nu er det så bare det, at det er et covernummer, hvor Bullet har taget sangen, der oprindelig blev indspillet af det engelske70’er hard rock band Stray. Stray har indspillet sangen næsten samtidig med, at Judas Priest indspillede ’Breaking the Law’, så hvem der er hugget fra hvem, må stå hen i det uvisse.

I sangen ’Crossfire’ slår Bullet tonen an til en sang, der meget vel kunne være af det schweiziske band Krokus. Men så igen, der er altså heller ikke milevidt imellem Krokus' og Accepts metalstil.

Det er sagt før: Bullet spiller udmærket, men det hele lyder som gamle og velprøvede, men ikke særligt spændende sange udgivet som en slags retrorocksamling.

Selv coveret virker som set før. Her synes det så at være Anvil, der er hentet inspiration fra.