Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mere end en genreparade

Populær
Updated
Mere end en genreparade

Anti Ritual formår yderst musikalsk at sammensmelte black metal, hardcore, d-beat og sludge og gøre udtrykket til bandets eget.

Kunstner
Titel
Anti Ritual
Dato
28-04-2014
Trackliste
1. Ideals to the Fire
2. Slave Dogmatics
3. No Second Earth
4. The Highest Privilege
5. Blame the Victim
6. A New Discourse on Enlightenment
Forfatter
Karakter
4

Et nyt band fra den københavnske hardcore/metalundergrund har givet sig til kende med denne ep-udgivelse. Der er tale om en kvartet med flere semikendte musikere, bl.a. Jacob Krogholt, som flere nok vil genkende fra Rising (og ep'en er da også kommet på hans pladeselskab Indisciplinarian), Marco Malcorps er manden med munden, og han har sine meningers mod. Han skriver for Modkraft, som er en venstreorienteret netavis og debatorgan, så hermed er teksternes indhold og holdninger introduceret, da de er samtidskritiske med en venstreorienteret synsvinkel.

Musikken bor i mørkelandet mellem black metal, hardcore og d-beat, så tempoet er for det meste højt, og der bliver grindet og smadret på livet løs. Og selv om det kunne lyde, som om det er en støjende omgang, så er det faktisk klarheden, der springer én i øjnene (... eller ørerne, må det være). Man navigerer nemt rundt blandt detaljerne i lydbilledet, og selv om strengeinstrumenternes forvrængning er knasende, midttonedomineret og kompromisløs – med andre ord: sludget – er der alligevel en saftighed i den, som er helt behagelig.

Riffene er tro mod de genrer, musikken tager sit udgangspunkt i, men alligevel leges der lidt med både melodi og harmoni i dem, og det er i høj grad med til at hive musikken op på et højere niveau end en blot og bar genreparade. 'No Second Earth' er et godt eksempel på dette. Det er hurtigt, smadret og til tider tungt, samtidig med at omkvædet har et vemod i riffenes melodi. Smukt.

Men det er ikke fart og smadder det hele. Sidste skæring, 'A New Discourse of Enlightenment', har nogle passager, der er majestætisk tungtonsende, og det kan Anti Ritual også få til at fungere umanerlig godt, om end riffingen ikke er rasende original på denne sang.

I det hele taget er det en meget musikalsk udgivelse, som Anti Ritual her debuterer med. Den lover rigtig godt for fremtiden, og man må derfor håbe, at bandet får muligheden for at træde ud i lyset og udgive noget, der varer længere end et stort kvarters tid.