Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

When Copenhell Freezes Over 2016

Populær
Updated
When Copenhell Freezes Over 2016
When Copenhell Freezes Over 2016

Den 30. januar inviterer Copenhell igen inden for i varmen, når Vega lægger rammer til den årlige When Copenhell Freezes Over. En aften for både publikum og branche, hvor fem lovende danske og et udenlandsk band får muligheden for at vise sig frem. Devilution bringer her en kort gennemgang af de enkelte bands.

Kunstner
Titel
+ Evra + I'll Be Danmed + Oxx + Slægt + Mandrake's Monster

RISING

Egentlig er Rising ikke et nyt navn. Det københavnske band, som allerede har triumferet hele vejen til Pitchfork, albumdebuterede med 'To Solemn Ash' i 2011, som siden blev fulgt op af 'Abominor' i 2013. Begge er plader, som viser et stærkt rockende metalband, der vækker minder om Baroness og Mastodon med masser af sludge og sydlige fornemmelser, der pløjer igennem et episk sumpet landskab. Men så stoppede bandet. Indtil guitaristen (og Indisciplinarian-ejer) Jacob Krogholt sidste år igen rejste den sorte fugl med en helt ny besætning under vingerne. Til april kommer Risings trejde fuldlængde, hvorfra der skal nok være masser af smagsprøver i helvedes fryser.

Læs anmeldelse af seneste plade med Rising her!I'LL BE DAMNED

Aarhusianske I'll Be Damned har fået opmærksomhed og vind i sejlene i 2015, hvor de har udgivet debutplade med pæne anmeldelser til følge. Pladen bliver fulgt til dørs af en længere danmarksturné i løbet af februar og marts, hvor hele landet får lov at opleve de energiske og velspillende jyders potente rock, som ligger og vugger et sted mellem Clutch, AC/DC og Down. Devilution anmeldte debutpladen i oktober sidste år, og fra landets største metalmedie var der også flere roser end torne til I'll Be Damned, som blandt andet fik følgende skudsmål med på vejen: "man fornøjes over den gejst, som bandet lægger for dagen i en række hurtige, rockende og særdeles velproducerede sange, der lægger sig i midterrabatten mellem engelsk punk og amerikansk sleaze metal fra 1980’erne."

Læs anmeldelsen af debutpladen her!EVRA

Det er ingen overraskelse, at EVRA er at finde på dette års plakat. 2015 var et stærkt år for den københavnske kvintet. Debutalbummet ‘Lightbearer’ så dagens lys og høstede fine anmeldelser, blandet andet fra Devilutions skribent, der kalder albummet for “et brag af en plade, der ikke bare fremviser bandet fra bedste side, men også viser, hvor hurtig og markant en udvikling, gruppen har gennemgået”. 

I live-sammenhæng har bandet været særdeles aktive, blandt andet med optræden på Copenhell 2014. Deres sceneshow er efterhånden kendt og berygtet for at være lige så energisk som deres musik. Energien fra de tidlige hardcore-år er beholdt, selvom musikken har fået en mere sludget lyd. Det er tungt og bombastisk, som det ville lyde, hvis Mastodon og Every Time I Die nedkom med Satans yngel.

Læs anmeldelse af seneste plade med Evra her!

Læs anmeldelse af seneste koncert med Evra her!SLÆGT

2015 har været et godt år for københavnske Slægt. I januar udgav de deres debut ‘Ildsvanger’ – en plade, der overvejende lød som en god omgang 90’er-trve norsk – for at barsle med genremæssige eksperimenter med november-ep’en ‘Beautiful and Damned’, der blandt andet leger med en klarere produktion, thrash-riffs, NWOBHM-krydderi og episke elementer. Dertil blev bandet i flere årslister udråbt til både årets danske navn og årets nye danske navn her på siden.

Det er altså slet ikke nogen overraskelse, at de unge mænd i Slægt er blevet hyret til at varme os lidt i vinterkulden, og vi er flere, der glæder os gevaldigt.

Læs anmeldelse af 'Ildsvanger' her!OXX

Oxxen er løs. Et saxofonistisk, machohistisk metaldyr med smag for jazz og mango. Fusionen af metal og jazz er sjældent hørt klarere optrukket her til lands. Som hvis en drugged Miles Davis væltede ind i Rage Against the Machine på en båd med Intronaut og en gal sømand. Gruppen har hidtil blot udgivet den fire numre lange ep 'Bury the Ones We Love and Bury the Rest', som har givet genlyd på den hjemlige scene – og som også sikrede gruppen et support-gig for Torche i slutningen af sidste år. Det bliver spændende, om den århusianske trio kan forløse sit potentiale live – der er i hvert fald dækket op til en anderledes oplevelse.MANDRAKE'S MONSTER


Det internationale indslag står denne gang på noget så ligetil som hollandsk rock, når Mandrake's Monster i bedste Foo Fighters-stil – med Queen of the Stone Age som sporadisk medpassager og Led Zeppelin i baggagerummet – drøner dauda på rockens uendelige landevej med store drømme og kæmpe arenaer i sigte. Endnu kun et album inde med sidste års debut, 'Regrets', er tiden, i takt med aftenens koncept, i høj grad også med de fem drenge fra Enschede. En by, der stadig slikker sårene efter en en horribel ulykke på en fyrværkerifabrik i 2000, og som nu tilmed må se sin lokale stolthed, fodboldklubben Twente, lide gevaldigt. Der er brug for ny energi i Overijissels største stad, og måske er Mandrake's Monster svaret.Menu