Ørkenvandring for helte

Cover
Logo
SDandstorm

Sandstorms anden EP er kort, simpel, stærk og rå – og kan citere de store mestre uden at kopiere.

Kunstner
Titel
Desert Warrior
Dato
26-02-2021
Trackliste
1. Desert Warrior
2. Eat Me Alive
3. Evil Wins
4. Power Of The Pyramids
Forfatter
Karakter
4

To svenskere og en canadier går ind på en bar – eller tre heavy-helte går ind i et øvelokale. Det ville give god mening, hvis de var startet det ene sted og endt det andet. Efter et par øl som fik dem til at beslutte sig for at lave klassisk heavy rock med fødderne solidt plantet i New Wave Of British Heavy Metal. Trioen Sandstorm udgav således en EP med seks numre i 2019, og februar dette år udkom denne opfølgende EP 'Desert Warrior' med fire solide sange.

Der lægges ud med en tung sag i form af titelnummeret, hvor man ikke kan ignorere Rainbow- eller Dio-vibes i rytmeguitarerne og det simple men stærke omkvæd. Dog med en mere skinger og knap så ren vokal som førnævntes legendariske stemme.

Mere rendyrket NWOBHM får lov til at fylde i 'Eat Me Alive', der har lidt arabisk klang, et frisk tempo og igen det der enkle omkvæd, der gentager titlen. Det er indlysende og simpelt, og det virker, fordi Sandstorm fænger uden at lefle.

‘Evil Wins’ vinder i første omgang på en dyster stemningsfuld intro, og så er det en helt maidensk, når stærke riffs tager over i en slags melodisk galoprytme. Det er et nummer som kræver meget af sanger Stevie Whiteless, og han forstår stadig at synge småfalsk nok til at snige sig uden om et unødigt pompøst udtryk.

EP’ens afslutningsnummer lukker af med den fornemme titel 'Power of the Pyramids' og igen lidt arabisk touch, og derefter sætter det sig på en omgang kraftfuldt midttempo. Her opsummerer Sandstorm, hvilket band de er, med helte-musik, der lyder heroisk og og grimt og råt på samme tid. Og med stærke referencer til idolerne uden at være et irriterende plagiat. Det er et heldigt møde mellem to svenskere og en canadier.