Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Superfed superdødsmetal

Updated
temple of scorn preliminary mass

Temple of Scorn er dødsmetal, der både hylder fortidens helte og lyder friskt. De fem musikere er alle kendte i miljøet. En vaskeægte supergruppe!

Titel
Preliminary Mass
Dato
21-10-2021
Trackliste
1. Icons of Demonic Virtues
2. Burden of Decline
3. Portals to Dystopia
Karakter
4

Temple of Scorn er det, man lidt bombastisk kunne kalde en supergruppe. En samling musikere, der hver især har præget metalmiljøet i Danmark og stadfæstet deres respektive navne. Blot i forskellige bands. Nu har de fundet sammen under navnet Temple of Scorn, og det er slet ikke så tosset endda. Deres debut-EP 'Preliminary Mass' er tre fede dødsmetalsange, hvor man sidder tilbage og gerne vil høre mere.

Først bør vi dog lige få tingene på plads. Temple of Scorn består af fem musikere, der også har andre bands. Forsanger Simon Katborg og trommeslager Jacques Hauge spiller begge i Horned Almighty, mens guitarist Svend Karlsson vrider strenge i Baest. Den anden guitarist Flemming C. Lund har også The Arcane Order, mens bassist Bjørn Jensen er bedst kendt for sin tjans i Dawn of Demise. Med det på plads kan vi dykke lidt ned i selve musikken.

'Preliminary Mass' er tre sange, der er en god blanding af dødsmetal med lidt black metal indover. Det er ikke nogen original cocktail, da den har været forsøgt lavet et utal af gange de sidste par årtier. Ikke desto mindre slipper de fem herrer i Temple of Scorn ganske hæderligt fra det.Simon Katborgs stemme minder i sin rullende growl lidt om forbilledet David Vincent fra Morbid Angel, mens musikken til tider også kunne minde lidt om Florida-bandet, men har alligevel lidt mere groove og dystre riffs. Åbningssangen 'Icons of Demonic Virtues' starter roligt ud, og sætter en mørk stemning, hvorfra det dødsmetalliske tog så buldrer af sted i lige knap fire minutter, før nummeret nærmest slutter noget abrupt.

Det følges op af 'Burden of Decline', der også har et hidsigt tempo, men også netop viser Temple of Scorn fra den melodiske side. Her fornægter stilen fra Horned Almighty og Baest sig ikke. Det lyder godt.Produktionen er da også ganske flot. Helt som ventet, da det her nok er en debut, men med de fem herrers fortid in mente, så ville det nærmest have været mere en overraskelse, hvis ikke det lød gennemarbejdet. Den afsluttende 'Portals to Dystopia' har mere teknisk velspillet dødsmetal, der kværner derudaf og giver lytteren præcis det, Temple of Scorn har lovet dem. En opvisning i hvordan heavy metallens mest populære genre kan lyde anno 2021.

Nok barsler Temple of Scorn kun med 14 minutters musik her på 'Preliminary Mass', men man kunne da håbe, at den kunstneriske åre får lov at fylde et helt bæger snart med sange, der kan blive til en fuldlængde. Der er i hvert fald et potentiale her, der kunne være interessant at høre mere til.

Menu