Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'22: Guide til fredag

Updated
rmf22

Omsider festival i Aarhus. In Mourning og Temple of Scorn giver deres første koncerter i landet, mens vi også får besøg af Valkyrja. Få guiden til fredag her.

Dato
01-04-2022
Koncertarrangør

Efter et par års ufrivillig corona-pause slår Royal Metal Fest igen dørene op for publikum i hjertet af Aarhus. Senest vi kunne nyde festivalen var i 2019, hvor vi fik både Asphyx, Suffocation, Taake, Tribulation, Author & Punisher og en masse andet godt.

Nu skriver vi så 2022, og omsider kan Voxhall, Radar og Turkis igen være vært for noget heavy metal. Vi vil her se nærmere på hvilke bands, vi lige umiddelbart finder interessante og glæder os til at se i Smilets By. Fordelt på tre scener, fortæller arrangørerne i foreningen Metal Royale selv, hvordan det kommer til at foregå.

Royal Metal Fest 2022 foregår på VoxHall, Turkis og Radar. Det betyder skiftevis en koncert på VoxHall og to koncerter samtidig på Turkis og Radar.

Ser man på programmet for fredag, er det bl.a. danske Ethereal Kingdoms og Lamentari, der spiller på Voxhall, mens svenske In Mourning og Valkyrja headliner. In Mourning har eksisteret i mange år, men først nu giver de koncert her i Danmark. 

En anden debutant er Temple of Scorn. Med medlemmer fra Horned Almighty, Dawn of Demise, Baest m.fl. er det en flok rutinerede, danske musikere, der har fundet et åndsslægtskab under banneret Temple of Scorn. De har for nylig udgivet en EP med titlen 'Preliminary Mass' og giver nu deres første koncert nogensinde på Radar fredag.

Spillestedet Turkis har næsten kun danske navne fredag. Tyske Hexadar har lige klemt sig ind mellem Demongrinder, Deception, Psycho Brahe og Trold. Sidstnævnte så vi for nylig på Viborg Metal Festival, så er man fan af barfodet folkemetal, så er muligheden der i Aarhus.

Fra Island er der Cult of Lilith, så hvis man er til teknisk dødsmetal, er der altså god mulighed for at opleve vores nordiske naboer på Radar fredag aften.

Derudover kan vi selvfølgelig kun anbefale byens beværtninger i nærheden af Voxhall, Radar og Turkis. Vi har jævnligt frekventeret Hjorten og Byens Burger, mens der også er gode muligheder for mad og drikke andetsteds længere nede af åen mod centrum. Det hele ligger i ganske kort afstand fra festivalen, da den afholdes så centralt i Aarhus, som det er fysisk muligt.