Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tysk overmagt

Populær
Updated
Tysk overmagt

Kreator er tilbage på fuld styrke med et album, der indtil videre tyder på at være årets bedste thrash-udgivelse.

Kunstner
Titel
Phantom Antichrist
Dato
25-06-2012
Distributør
Genre
Trackliste
01. Mars Mantra (intro)
02. Phantom Antichrist
03. Death to the World
04. From flood into Fire
05. Civilisation Collapse
06. United in Hate
07. The Few, The Proud, The Broken
08. Your Heaven, My Hell
09. Victory Will Come
10. Until Our Paths Cross Again
Karakter
5

Tyske Kreator behøver næppe nogen introduktion. Bandet, der i år kan fejre 30 års jubilæum, beviser at unge og håbefulde musikere virkelig skal hive spaden frem og øve fingrene til blods, hvis de skal komme i nærheden af at lave musik på samme niveau, som de gamle tyskere. For kvartetten, der udgør Kreator, spiller simpelthen overlegent sejt og demonstrer det hele vejen igennem ’Phantom Antichrist’.

I 45 minutter tager Kreator én med på opvisningstur i hvordan thrash metal skal spilles på den helt rigtige måde. 9 numre, der byder på sindssygt mange guitarriffs og blærede soli, tilsat en fast hård baggrund af trommer og bas, som skaber så solid en bund, at ens højtalere desperate tigger om at blive skruet op på fuld knald. Og det bliver de!

Numrene er, som altid med Kreator, komplekst og dynamisk sammensatte, som i den fængende ’United in Hate’, eller ’The Few, The Proud, The Broken’, som virker mere opkvikkende end 50 kopper kaffepunch. ’Your Heaven, My Hell’ indleder med ren melodisk guitar, inden sangen byder på tunge og kontante riffs, der kan gøre selv en sindsforvirret Dave Mustaine misundelig. Og sådan fortsætter det nummer for nummer, for der er uden tvivl ikke en dårlig skæring på ’Phantom Antichrist’, der efter en hel del gennemlytninger faktisk fremstår som noget af det bedste, tyskerne nogensinde har lavet.

Superproducer

Ja, faktisk er ’Phantom Antichrist’ noget nær et mesterværk, hvor musikken kommer fuldstændig til sin ret i en produktion og et lydmix, hvor intet er overladt til tilfældighederne, men totalt er kontrolleret ned til mindste detalje.

Svenske Jens Bogren står som producer bag skiven, og man må sgu medgive ham, at han kan sit kram, og sammen med de nye udgivelser fra Paradise Lost og Borknagar er ’Phantom Antichrist’ det tredje album fra Bogrens hånd, som får 5 stjerner i år på Devilution.

Absolut en mand, der formår at hive talentet ud af de bands han arbejder sammen med, og kreative Kreators talent er bestemt ikke til at skyde igennem på den her skive. En skive af den type, der uden tvivl ender med at blive slidt op i afspilleren, når først man bliver grebet af den suveræne tyske overmagt.

Og husk nu, at juledagene i år er fremrykket til den 12. og 13. december, når Kreator sammen med Morbid Angel spiller op til nissebal i København og Århus.

Hvor fedt bliver det ikke lige?!