Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Voldtaget med søm

Populær
Updated
Voldtaget med søm
Voldtaget med søm
Voldtaget med søm
Voldtaget med søm
Voldtaget med søm

Californiske Nails viser på deres andet album, hvor det metalliske hardcore-skab skal stå – det er som at få søm banket ind i øregangene.

Kunstner
Titel
Unsilent Death
Dato
04-10-2010
Distributør
Trackliste
1. Conform
2. Scum Will Rise
3. Your God
4. Suffering Soul
5. Unsilent Death
6. Traitor
7. I Will Not Follow
8. No Servant
9. Scapegoat
10. Depths
Karakter
4

Nails fatter sig i korthed. På foreliggende "album", 'Unsilent Death', tæsker trioen – i løbet 13 minutter og 52 sekunder – sig igennem ti sange, og som lytter når man knap nok at trække vejret, endsige komme til hægterne, inden stormangrebet er ovre igen. Hovedmanden bag projektet er Todd Jones, der forlod Terror, fordi han mente, at bandet havde mistet gnisten.

'Unsilent Death' er derfor et slags modsvar til Terrors 'Keepers of the Faith'. Og hvilket et! Umiddelbart genopfinder Nails bestemt ikke den dybe tallerken, og som det fremgår af teksterne på dette album og det forrige, 'Obscene Humanity', så bevæger d'herrer sig bestemt rundt i hardcorens fladtrampede tekstunivers.

Men Nails vil nu alligevel noget mere end bare at smadre den ene kliché af sted efter den anden, og de arrige gutter når godt rundt i landskabet på det lille kvarters spilletid. 30-sekunders eksplosioner som åbneren 'Conform' og 'Your God' tangerer således grindcore, mens 'Suffering Soul', 'Traitor' og særligt 'No Servant' byder på D-Beat-smadder a la Discharge og Cro-Mags. Bedst er titelnummeret, hvis pulveriserende breakdown får Pantera til at lyde som U2.

Det er nærmest intimiderende at lytte sig igennem de små 14 minutter takket være den møgbeskidte produktion, signeret Converge-guitarist Kurt Ballou. Prøv bare at klemme hovedtelefonerne på, skru godt op, sæt så 'Unsilent Death' på og se, om ikke du efter et kvarter i selskab med californierne føler dig godt og grundigt ørevoldtaget. På den gode måde, forstås.

Utvivlsomt et af 2010's mest brutale udspil.

Hør albumåbneren 'Conform' her!:Og tjek titelnummeret, hvis breakdown får Pantera til at lyde som U2 her!: