Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Carsten Bach

Populær
Updated
10 hurtige: Carsten Bach

For første gang skal Carsten Bach være med i juryen for Wacken Metal Battle, hvor han både kommer til at bidrage med førstehåndserfaring og (dårlige) dad-jokes.

Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

For han har nemlig spillet musik i mange år, og nogle vil måske genkende ham som bassist for Fears Unfolding. Virker Carsten Bachs navn ellers bekendt, er det, fordi han er skribent for Heavymetal.dk, hvor han blandt andet har været med til at starte Detektoren, afdelingen for dansk undergrundsmetal.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Min fætter havde helt fra barnsben været venner med mange aalborggensiske musikere, og en dag, da jeg var omkring de 11-12 år, kom han med en skive, hvor bandet Jerkstore spillede et nummer, som hed 'The Road to Shangri-la' på. Dette blev startskuddet til, at jeg virkelig satte mig ind i musikken og begyndte at lytte til alt fra det blidere hard rock til det tungeste død. Især fangede powermetal mig, da jeg stødte på bandet Thunderstone, som virkelig fik mig hooked på genren.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Thunderstone har har altid været det band, jeg har haft som grundsten for, hvad god musik skal være. Men jeg er sgu også nødt til at svinge nogle horn efter Iced Earth, for de har virkelig også været med til at bære mig igennem nogle spændene tider i mit liv.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Kunne jeg hive Lemmy tilbage fra de døde, så ville jeg elske at sidde på Rainbow bar og fortælle løgnehistorier sammen. Af nulevende måtte det være Matt Barlow! 

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Altaria – 'Divinity'
2. Iced Earth – 'The Crucible of Man: Something Wicked Part 2'
3. Dream Theater – 'Images and Words'
4. Thunderstone – 'Tool of the Devil'
5. Therion – 'Secret of the Runes'

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Blind Guardian på Wacken i 2016! Som en af mine venner så smukt beskrev det: ”Det kunne have været tre dage, hvor man sad i et telt og kiggede livløst ud i luften efterfulgt af den koncert, og det ville stadig have været det værd!”. Den stemning, der var blandt publikum, var fantastisk, og den myriade af storslåede sange, de havde med, var episk.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg er skribent hos Heavymetal.dk, og der har jeg naturligvis et flow af ny musik fra. Derudover har jeg været med til at starte Detektoren hos Heavymetal.dk, hvor amatørbands kan få anmeldt deres musik, men springer over den gængse kø. Derigennem har jeg opdaget mange gode upcomming bands fra den danske undergrund.

Derudover bruger jeg Spotify, hvor jeg tit kigger under Related Artists for at finde nye kunstnere, jeg ikke kender. Hvis ikke jeg finder et nyt band om ugen, som laver god musik, så er det en elendig uge!

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Det er ikke en forbrydelse at kunne lide musik! Men skulle jeg sætte det lidt på spidsen, så synes jeg, at 'Reload' er den bedste Metallica-skive. der er lavet.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
”Jamen, du er jo ikke ond,” ”Kan man høre, hvad de synger i det der?” og ”Det er kun folk, som ikke har talent, der spiller heavy”.

Listen er desværre endnu længere.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Min bedste oplevelse må være selve heavymiljøet! At stå til en koncert, hvor alle er der for det samme, og mærke den intensitet, der kan opbygges mellem fremmede mennesker. Jeg mener klart, at dem, som bidrager med positiv energi til det fælles miljø, er noget af det bedste, der er i verden.

10. Hvorfor er du heavyfan?
I Aalborg har vi en betegnelse for den musik, vi kan lide i fællesskab. Den musik, som bringer os sammen på tværs af race og religion og gør, at vi kan få en fælles forløsning af energi, som ikke findes i anden musik. Her kalder vi det for: FEE DØØ!