10 hurtige David Rønne

Populær
180121_DavidTrappaud_Phone+45_26732733_file-7699

David Rønne fra Enhedslisten er vokset op på et solidt fundament af Ramones, Dio og Motörhead, men nyder også moderne musik som Arch Enemy og Amon Amarth.

Dato
29-05-2019

David Rønne fra Enhedslisten stiller op i Købehavn og har mærkesager som klima, ulighed, fattigdom og øget demokrati. Multimediedesigneren, der i dag arbejder som freelance grafiker, er 48 år gammel og far til tre piger. Når tiden ikke bruges på familien, arbejdet som grafiker eller medlem af Enhedslistens bestyrelse i København, så er der plads til og behov for noget god musik. 

Hvad er dit første minde med heavy metal?
"Jeg havde ikke rigtig følt mig musikalsk "hjemme" nogen steder. Hvad jeg vidste var, at al den musik, som omgav mig tilbage i 80'erne, bare ikke var noget for mig – det var dengang, hvor radioen konstant belastede øregangene med Wham, Duran Duran og Boy George *shivers*. Stod tit og rodede i vinyl på det daværende Frederiksberg Musikbibliotek for at blive inspireret. En dag faldt jeg over et cover, der ikke rigtig lignede noget af alt det andet. På forsidens grynede sort/hvid billede hang fire fyre i ens læderjakker surmulende op af en husmur. På bagsiden var der en tegning af en punker overskrævs på en raket med retning mod Rusland. Det kom med hjem i plastikposen, og en halv times tid senere væltede 'Cretin Hop' og 'Sheena Is a Punkrocker' ud af højtalerne på teenage-anlægget. Jeg havde opdaget Ramones og var kommet hjem. 

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det må blive Dio i alle de konstellationer, han har været med i fra Elf, Rainbow og Black Sabbath, til han gik solo. Jeg blev introduceret til ham med albums som 'The Last in Line' og 'Sacred Heart' af en god ven og metalhoved, som desværre ikke er her mere. 

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Det ville klart have været Lemmy. Nu kommer det desværre til at kræve et ouija-bræt. Motörhead er i øvrigt det band, jeg er mest ked af, at jeg aldrig fik set.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Shiiiiiit. Der er masser af fed ny metal, men de her har fulgt mig længe og jeg vender stadig tilbage til dem

1. 'Heaven and hell' (Black Sabbath)
2. 'No remorse' (Motorhead)
3. Så står den lige mellem 'Screaming for Vengeance' og 'British steel' (Judas Priest) – selvom min yndlingsversion af 'Breaking the Law' er duetten mellem Doro og Udo fra albummet 'Classic Diamonds' 
4. 'The Ascension' (OT3P)
5. 'Feel the Fire' (Overkill)

Her på det seneste er der rigtig meget forskelligt på playlisten: Gammaray, Death, Hell, Amon Amarth (glæder mig til at gense dem på Copenhell), Battle Beast, Arch Enemy (som jeg skulle have set i Århus, hvis ikke Lars Løkke havde lagt valgdagen oven i), Butcher Babies, Powerwolf, Sabaton.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Moshpitten under Overkill til Copenhell i 2017. 

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Spotify, YouTube, Google. Jeg har desværre ikke pladespiller længere, så det er lang tid siden, at jeg har haft en fast vinyl-pusher.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Twisted Sister, helt klart! Og så Manowar – man må godt have mere end en, ik´? Kom kørende ned ad Nørrebrogade forrige sommer, og fra en af de mange boomboxes på Dr. Louises Bro væltede 'I Wanna Rock'. Det gir sgu' håb for fremtiden i en verden fguld af overproduceret plastikpop.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
At vi alle sammen er sådan nogle sortklædte, langhårede typer … Nej, nok mest at vi er primitive, racistiske og voldelige.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Har aldrig haft andre. Det er intet andet sted, der bliver vist så meget overskud, glæde, kærlighed og respekt, som når tusindvis af metalfans er sammen. Man får de største krammere. På Copenhell for et par år siden så jeg en far, der sad på bakken med sin søn på vel omkring 10-11 år. En stor skaldet fyr i battlevest kom hen og spurgte knægten, om han nød musikken, hvorefter de fistbumpede. Det fik den store fyr til overspillet at udbryde "Aaww forhææælvede, du slår jo HÅRDT". Knægten flækkede naturligvis af grin. 

Hvorfor er du heavyfan?
Det er jo slet ikke et valg. Det er lidt som at spørge "hvorfor har du to arme?"