Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Jeppe Nissen

Populær
Updated
10 hurtige: Jeppe Nissen

Manden bag COPENHELL, der for første gang kan melde komplet udsolgt i år, har alt fra Led Zeppelin til Deftones blandt favoritterne på plade, mens Danzig og Lamb of God er nogle af dem, han synes har gjort det allerbedst live. Men Pantera overtrumfer alt.

Kunstner
Forfatter

Jeppe Nissen er fra årgang '74 og oprindeligt uddannet folkeskolelærer. Passionen for musikken fik ham dog ind i koncertbranchen, hvor han startede som booker for spillestedet Gimle og Roskilde Festival fra slut-90'erne frem til 2004. Derefter rykkede han videre til Live Nation Denmark som promoter, hvor han fik den geniale idé om COPENHELL; Danmark manglede en stor metalfestival, der kunne favne bredt og hylde metalkulturen. Heldigvis bakkede baglandet op om konceptet, og i 2010 blev Danmarks største metalfestival en realitet.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Nogle større drenge i folkeskolen i grønjakker og joggingbukser, der ridsede Iron Maiden og AC/DC i bordene med springknive. Men heavy og heavy, 'Appetite For Destruction' var min vej mod the dark side. En øjenåbner. I den fandt jeg noget, som jeg med det samme måtte have mere af, og som skubbede mig i den rigtige retning og lige i armene på heavy.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Pantera; ja ja, det er selvfølgelig lidt presset efter den seneste tids fjollerier, men gennem tiderne et vigtigt band for mig.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Dio! Kolde øl og en snak om drager og magi er en sikker vinder.  

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Utaknemmelig opgave, men et bud på noget, der er på toppen af min behovspyramide: Black Sabbath med 'Master of Reality', Pantera med 'Far Beyond Driven', Led Zeppelin med 'II', Slayers 'Seasons in the Abyss' og Deftones med 'Around the Fur'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Der har sgu været mange stærke. Helmet eller Danzig i Pumpehuset en gang i 90'erne, Pantera i KB Hallen og Faith No More i Falconer Salen. Men en, der står ekstra stærkt for mig, er nok Lamb of God på COPENHEL i 2012. Festivalen var ved at være stor, og bandet og publikum ramte hinanden lige i fjæset. På den gode måde. Det var i min bog en ret magisk koncert på mange planer.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
 Jeg får gennem mit job som promoter sendt mange nye bands min vej, og så er jeg en del i udlandet og se nye bands. Og så læser jeg Metal Hammer, Kerrang, Terrorizer etc. og følger med på de danske blogs og medier. Og så er man vel en del på nettet nu og da.  

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Mike Oldfield.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
"Hey, du ligner slet ikke en, der hører heavy. Du ligner en fesen bankmand!".

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Ufatteligt mange efterhånden, og der kommer heldigvis stadigt flere og flere til. Men generelt er stemningen altid god – folk er glade og passer på hinanden. Og så kan de fleste lide ild, øl og kød, og det syntes jeg er sympatisk. 

10. Hvorfor er du heavyfan?
Det er svært at definere, men det er den musikgenre, der er mig. Fra første gang jeg blev introduceret til genren, syntes jeg det var absolut genialt, og det gør jeg stadig. Jeg ville ikke være den sammen uden – det giver mig ekstremt meget og er et livsgrundlag. Det er grundlæggende bare pissesejt.