Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 Hurtige: Krudy Bøhm

Populær
Updated
10 Hurtige: Krudy Bøhm

For den tidligere radiovært og nu blogger, Krudy Bøhm fra Vestsjælland, ligger Judas Priest #1 på listen over favoritbands og yndlingspladerne tæller bl.a. udgivelser fra Death, Kreator og Slayer. Manden har drukket øller med Tom Angelripper og Bobby Blitz og har et svagt punkt for... Skagarack!

Krudy Bøhm (44 år gammel) er bosat i Slagelse og grundlagde og var vært i Heavy Metal-radioprogrammet 'Stålværket', som blev sendt på Radio SLR i Slagelse fra 1989 til 2004. Krudy var desuden forsanger i bandet Metalruzz, med Kim Ruzz (ex-Mercyful Fate) på trommer.

I dag er han involveret i spillestederne Musikhuset og Badeanstalten i Slagelse og er én af drivkræfterne når der er metalkoncerter i den Vestsjællandske by. Radioprogrammet 'Stålværket' eksisterer desværre ikke mere, men har i stedet udviklet sig til at være en heavy metal-blog på facebook, som løbende informere om arrangementer, nye udgivelser og andet info fra metalscenen.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Det var i 1980 – Judas Priest udgav 'British Steel', og jeg var 9 år gammel. Min storebror havde købt den på releasedagen, og jeg husker bare storheden, og vildskaben i 'Rapid Fire' – der ønskede jeg, at jeg var trommeslager, så jeg trommede løs med et par tuscher. Ellers er det mit eget første eget metal-køb, Iron Maidens 'Killers' på kasettebånd.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Judas Priest. Altid.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Jeg har allerede drukket øl med Tom Angelripper fra Sodom og Bobby Blitz fra Overkill, så i dag ville jeg vælge Tony Iommi.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Judas Priest: 'British Steel'
Kreator: 'Plasure To Kill'
Death: 'Human'
Slayer: 'Hell Awaits'
Ozzy Osbourne: 'Bark At The Moon'

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
'Painkiller'-turnéen i KB Hallen med Judas Priest, Annihilator og Pantera.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Nok mest Facebook. Der er mange nye og upcoming bands der, der er fede. (Må vi foreslå at læse Devilution!? Red.)

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Skagarack.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
At man er snylter, er plastikrocker, er uvidende, er provokerende, at man ikke forstår andre genrer, at man er kriminel, og at metal bare er støj.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Jeg har set stor kunst fra nogle af de bedste musikere inden for genren, der desværre er døde nu. Men jeg så dem, og det er noget, jeg kan leve højt på.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Metal passer bare til mig – især i 1980'erne, hvor genren gav alt det etablerede en stor fed fuck-finger.