Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Slipknots guitarist Mick (alias #7) taler om gamle guitarhelte og om at blive overset af de storbarmede headbangertøser. Før koncerten i Parken den 26. maj blev ”#7” i Slipknot, guitaristen Mick Thompson (uden maske, dog iført solbriller og Dimmu Borgir-shirt) udsat for Heavyjam.dk’s Spørgsmål/Svar feature, "10 hurtige til en heavynørd".

1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Immolation – Dawn of Possesion

Jimi Hendrix – Axis: Bold as Love

Rush – Exit… Stage Left

Flotsam And Jetsam – Doomsday for the Deceiver

The Black Crowes – Amorica"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

”Øhmm! ”March of the S.O.D.”! Det er fandeme et knusende riff! HAHA!”


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

”Fuck… Hendrix!”


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"Rolling Stones. Helt sikkert."


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"Jeg så Stevie Ray Vaughan da jeg var 13 år gammel.”

- Det må have været en overvældende oplevelse som ung guitaristspire?

"Ja, for satan, jeg startede med at lytte til Hendrix, da jeg var 5 eller 6 år og Stevie Ray Vaughan var ligesom ”den nye Hendrix”. Jeg har været 11, da jeg første gang hørte ham, og da jeg så ham live var han på højdepunktet af sin karriere. Han var ikke blevet så ”bluesy”, som han blev senere. "Couldn’t Stand The Weather", var det album der var aktuelt, da jeg så ham. Det var fantastisk!”


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

”Puha! Iron Maiden! Det tror jeg ville være rigtig sjovt. Metallica er nu heller ikke værst! HAHAHA! Vi har spillet ét show med dem før. Iron Maiden har vi spillet sammen med på Dynamo Festival (hedengangen hollandsk festival, red.) for tre år siden, og jeg ville virkelig gerne lave en "rigtig" turné med dem.”


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

”Jeg strækker ud i ca. 15 minutter før jeg går på scenen. Ellers har vi ikke rigtig noget. Vi danner lige en cirkel, og ser hinanden i øjnene inden vi går på. Det skal dog siges, at jeg hader at blive forstyrret alt for meget inden showet. Det er derfor, jeg synes det er noget lort at spille i byer som New York, Los Angeles eller London. I de byer er der så meget ekstra presse, management, pladeselskab og alt det lort der skal ordnes. Folk render konstant rundt og trækker dig i ærmet, så til sidst siger man bare: "Hold så kæft. Jeg er pisseligeglad"!, du ved. Jeg har min maske på, strækker ud og prøver at fokusere, jeg gider sgu ikke sidde og snakke lige inde koncerten. Det er der ingen af os der vil. Vi sidder alle ni i samme lokale, men er for det meste stille. Man er så fokuseret på showet, at man hører folk snakke, men man hører ikke hvad de snakker om. Man går ind i sit ”eget sted” inde hovedet før showet.”

- Og koncentrerer sig 100 procent?

”Ja, præcis. Vi spillede i London forleden og så skulle vi pludselig præsenteres for pladeselskabets ejer! Så prøver man bare at feje vedkommende væk, og sige ”fint, vi snakkes ved senere… Lige nu gælder det – for mig - om at komme i den rette stemning!” Jeg prøver at koncentrere mig ved bare at ignorere alting.”


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

”Det er faktisk, at ingen aner, hvem fanden du er.”


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

”At pigerne med store bryster ikke ved, hvem du er! HAHAHAHA! Det er det negative ved det! HAHAHA!”


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

"Bare at blive ved med at gøre det, vi gør nu!”


I næste nummer fortsætter snakken med Mick i et mere generelt Slipknot-interview, bl.a. forholder han sig til rygterne om Slipknots opløsning efter den aktuelle plade og turné. I Heavyjam.dk #55 på mandag den 13. juni.