Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2009 - Kent Kirkegaard Jensen

Populær
Updated
Årsliste 2009 - Kent Kirkegaard Jensen
Årsliste 2009 - Kent Kirkegaard Jensen
Årsliste 2009 - Kent Kirkegaard Jensen
Årsliste 2009 - Kent Kirkegaard Jensen
Årsliste 2009 - Kent Kirkegaard Jensen

Det var Gorgoroth, Metallica, Satyricon, Machine Head, Megadeth og Crocell der fik metallet til at flyde for Kent i 2009.

Trackliste
2009

Årets internationale album:
GORGOROTH - Quantom Possunt ad Satanitatem Trahunt
Det var et stærkt felt i år med mange gode udgivelser. For mig var Gorgoroths seneste udspil dog den der trak det længste strå. Infernus har formået at lægge interne kontroverser og retssager bag sig, og fokuseret nok til at skabe en ægte blackmetal-skive af allerfineste kaliber.

Af boblere kan nævnes MEGADETH og NILE, som også begge sendte nogle rigtig gode plader på markedet.

Årets danske album:
HATESPHERE - To The Nines
Oddsene var imod Hatesphere da bandet var så tæt på opløsning, som det overhovedet kunne komme. 'To The Nines' er en god plade med brutal energi, og viste os at der ikke er nogen grund til bekymring. Hatesphere er der stadig, og de hader stadig!

Af boblere bør nævnes THE PSYKE PROJECT. Først om et par år vil det vise sig, om jeg valgte rigtigt af de to, for bobleren er også en rigtig fed skive. Højst anbefalelsesværdig.

Årets internationale hit:
GORGOROTH - New Breed
Mit hit kommer fra årets bedste plade. Det kunne også have været 'Rebirth', men 'New Breed' har bare et fedt hook og et godt riff der gør, at jeg ikke kan lade være med at sidde og rocke med. Black metal anno 2009 leverer stadig øreguf.

Årets danske hit:

RISING - Dead Kings
Undergrunden leverer stadig små overraskelser, og jeg har endnu til gode for alvor at stifte bekendtskab med Rising, men 'Dead Kings' lyder ret godt!

Årets genfundne klassiker:

DEATH - Symbolic
Jeg går til bekendelse. Jeg glemmer somme tider Death og Chuck Schuldiners fantastiske musik. Der kan gå helt op til en uge, hvor jeg ikke lytter en af pladerne igennem. Og når der går så lang tid, så får jeg dårlig samvittighed. Heldigvis rodede jeg bod på det i sommer, hvor 'Symbolic' blev spillet mere end samtlige andre skiver tilsammen i en måneds tid. Den bedste dødsmetal nogensinde udgivet.

Årets DVD:
IRON MAIDEN - Flight 666 (BluRay)
Når metalgenren (endelig!) begynder at tage den nye billed- og lydteknologi til sig, så er jeg glad og tilfreds. God dokumentar og fantastisk kvalitet.

Årets opsamling/bokssæt:
AC/DC - Backtracks
AC/DC er altid gode for at hive guldkorn frem af gemmerne. 2009 er ingen undtagelse, så vi fik lige lidt fra den australske godtepose. Nostalgiværdien alene er investeringen værd.

Årets koncert:
MACHINE HEAD @ Wacken Open Air
Det er ikke hver dag jeg falder bagover i svime over en live koncert. Men da Phil Demmel leverede sin solo i 'Halo' på Wacken, stod jeg for første gang i mange år med gåsehud på armene. Jeg kan huske noget tilsvarende da Metallica spillede 'Fade To Black' i Forum i 1996 og måske enkelte gange siden da, men det er sjældent det sker at jeg for alvor bliver grebet. Det sørgede Demmel for på Wacken Open Air. Årets største øjeblik for mig i metalverdenen.

Boblere: METALLICA i Forum d. 23. juli 2009. Magisk aften, ligesom SATYRICON på Train i december måned var en heftig omgang hegn!

Årets internationale navn:
METALLICA
Metallica var tæt på at tage ovennævnte kategori, for de leverede sgu varen i Forum. Jeg fik to af de fem koncerter (d. 22. og d. 23.) og så et band der var på toppen. Parret med en forårskoncert i Hamburg blev det til i alt tre koncerter med James, Lars og co. i år, og eftersom det var tre pletfri optrædener, så fortjener de titlen som årets internationale navn. Deres niveau og materiale er bare bedre end alt andet.

Årets danske navn:
CROCELL
Selvom de ikke har udgivet en plade i år, og jeg heller ikke har set dem 'live in concert' her i 2009, så er det stadig deres 'The God We Drowned' der har overlevet længst når der er blevet udskiftet skiver ude i bilen. Den blev købt til Aalborg Metal Festival 2008, hvor de gav en god koncert, og skiven har faktisk ikke været ude af bilen mere end et par uger. Sublim dansk død.

Årets comeback:
MEGADETH
'Endgame'. Navnet på deres nye plade burde være nok. Så mere er der ikke at sige om det.

Årets optur:
SATYRICON Live
Satyricon har udviklet sig flot med 'Volcano', 'Now, Diabolical' og 'The Age Of Nero', og live er deres energi og show i særklasse. Satyr har udviklet sig til en af branchens mest selvsikre og kompetente frontmen, og det smitter af på publikum. Med Frost på kedler er Satyricon garant for en helhedsoplevelse.

Årets største skuffelse:
MÖTLEY CRÜE
Den aften i KB Hallen vil blive husket længe. Ikke for god musik, men for et band, der burde vide hvornår man skal stoppe mens legen er god. Sang og trommer gik nogenlunde, men guitarspillet var så pinligt, at jeg i et splitsekund blev i tvivl om hvorvidt leadguitaristen rent faktisk stod og tog pis på os. Men nej, det gjorde han ikke. Skræmmende mangel på selvindsigt.

Mit største ønske for 2010:
The Big Four annoncerer en koncert i Danmark
Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax. I Danmark. På samme scene. På én dag!

Det glæder jeg mig mest til i 2010:
The Big Four
Uanset om der offentliggøres en dansk dato eller ej, så overværer jeg den historiske begivenhed næste år. Jeg glæder mig selvfølgelig også til Wacken Open Air og Aalborg Metal Festival, men altså... 'The Big Four' er det største i min verden.