Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2010 - Kong Kent

Populær
Updated
Årsliste 2010 - Kong Kent
Årsliste 2010 - Kong Kent
Årsliste 2010 - Kong Kent
Årsliste 2010 - Kong Kent
Årsliste 2010 - Kong Kent

Kong Kent hylder især Immolation, Dimmu Borgir, Volbeat og de fire store thrash-navnes ridt rundt i Europa.

Titel
Årsliste 2010
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Årets internationale album:
1. IMMOLATION: "Majesty and Decay" - Immolation udgav årets bedste album. Sådan er det. I et år af magre udgivelser, stod denne bare desto mere ud fra mængden. Selv på et godt år ville den have været højt på listen. Dødsmetal af allerbedste skuffe.

2. WATAIN: "Lawless Darkness" - disse svenske svartmetallere fortsætter ufortrødent deres uhellige korstog mod alt kristent. "Lawless Darkness" er seneste opus, og den har samme ubønhørlige lyd som dens forgængere. Watain er ondt. Og godt!

3. IRON MAIDEN: "The Final Frontier" - det er ikke Iron Maidens bedste plade, men heller ikke den dårligste. Jeg var ikke voldsomt begejstret for den, da den udkom. Men den har groet på mig, og er faktisk slet ikke så ringe endda.

4. BURZUM: "Belus" - Burzum er en navlepillende, selvfed musiker. Problemet er, at han har noget at have det i. "Belus" var en god plade, og den bedste siden "Filosofem". Alt derimellem er ikke værd at spilde tid på. Men tiden er løbet fra Greven. Jeg spår dog, at han falder til patten, smider sine holdninger og rygrad overbords, når Wacken eller andre store festivaler kommer med et stort nok beløb, og så ser vi ham fremføre 'Aske' på scenen om et par år. Regningerne skal jo betales, og virkeligheden skal nok indhente Greven nu når maden ikke længere kommer på en bakke ind gennem brevsprækken.

5. DIMMU BORGIR: "Abrahadabra" - jeg havde frygtet det helt store kunstneriske kollaps, men heldigvis kunnet Shagrath og Silenoz stadig komponere nogle ørehængere i den sorte og pompøse ende af metalspektret. Den var ikke så god som forgængeren "In Sorte Diaboli", men stadig en gedigen udgivelse, der har haft en god levetid i afspilleren.

Årets danske album:
THIRD EYE: "Recipe for Disaster"

Årets internationale hit:
DIMMU BORGIR - "Born Treacherous"

Årets danske hit:
VOLBEAT - "Fallen"

Årets genfundne klassiker:
CARCASS: "Heartwork" - det skulle ikke være nødvendigt at kommentere herpå. Den har stået og kaldt på mig i samlingen igennem længere tid, og henover sommeren blev den hevet ud i bilen og har været fast inventar siden på køreturene.

Årets DVD:
AT THE GATES - "The Flames of The End" - legendariske At The Gates udsendte en rigtig lækker dvd, og den vinder foran Behemoths lige så sprøde udgivelse, og årsagen hertil er, at dokumentardelen er så gennemført, at det næppe er set meget bedre. Detaljegraden er stor, og det er bandet selv, der har lavet alt arbejdet. Lækker udgivelse og et flot punktum for et vigtigt band i dødsmetallens historie.

Årets opsamling/bokssæt:
THE BIG FOUR: Live from Sonisphere Sofia

Årets koncerter:
1. BEHEMOTH, Copenhell,  12-06-2010 - Nergal og co. trodsede en bidsk forsommer på Refshaleøen, og leverede årets bedste koncert. Der var noget magisk over stemningen og bandet leverede præcis den opvisning, der kunne matche stemningen og så gik det hele op i en højere enhed.

2. METALLICA, SLAYER, MEGADETH og ANTHRAX, Warszawa, 16-06-2010 - det var stort. "The Big Four" og så den første nogensinde. Vejret var med os, og når 81.000 skråler med på thrash-metallens evergreens, mens genrens vigtigste bands er koncentreret til én scene og én dag, så bliver det ikke meget bedre. Iron Maiden på Wacken og AC/DC i Horsens forbliver svage minder, mens den dag i Polen står meget stærkt på nethinden. Historisk. Intet mindre.

3. CROCELL, Voxhall, 17-04-2010 + CROCELL, Studenterhuset, 05-11-2010 - jeg er bare tosset med Crocell og deres plade 'The God We Drowned'. Det blev til to koncerter med dem i år, og forhåbentlig flere igen næste år. Nu har de to år i træk fået ret. Vinteren er kommet!

4. MACHINE HEAD, Grosse Freiheit 36, 26-01-2010 - årets første koncert. Det var pissekoldt og turen til Hamburg alene var lang. Men det var besværet værd, for Machine Head leverede en stensikker koncert og havde publikum i deres hule hånd. Note til undertegnede må dog være; lad være med at forsøge at spare € 5 i garderobe, når du parkerer bilen 500 meter fra spillestedet. At gå frem og tilbage gennem Hamburgs gader i t-shirt i januar måned og 10 frostgrader er ikke bare cool. Det er ultrakøligt... og dumt!

5. DEATH ANGEL, Voxhall, 09-12-2010 - jeg havde ikke ventet mig meget af Death Angel denne aften, men de tog røven på alt og alle og leverede en pragtpræstation, der ikke blev gjort bedre. Det er altid lækkert når man kan se spilleglæden lyse ud af øjnene på musikerne. Det var tilfældet denne aften, og tak for det.

Årets internationale navn:
IMMOLATION - de udsendte klart årets bedste album og fulgte op med en herlig koncert på Studenterhuset i Aalborg under dette års Aalborg Metal Festival. Ross Dolan er en arketypisk frontmand og så har han måske det fedeste garn i metalverdenen. Alt i alt opsummeres det til, at New Yorks bedste dødsmetal ligeledes er verdens bedste p.t.

Årets danske navn:
VOLBEAT - de fire herrer i Volbeat har virkelig gjort det godt. Fået sparket barrieren ned mellem hr. og fru Danmark og metalmiljøet og skabt bro. Det var ikke kun 'The Garden's Tale', der kunne få spilletid på P3, så Volbeats brede appeal var ikke en døgnflue. Lige nu er det 'Fallen' og 'Heaven Nor Hell' fra deres seneste plade 'Beyond Hell/Above Heaven', der roterer på Danmarks største radiokanal. Den seneste turné til de fire største byer satte en fed streg under dette, og jeg skammer mig ikke over at hyle med i koret. Volbeat er klart de største. Respekt for deres hårde arbejde gennem årene. Nu giver det pote, og hatten af for det!

Årets nye internationale navn:
SUICIDAL ANGELS - ægte thrash fra Grækenland. De er ikke helt "nye", men for mig blev de for alvor gjort relevante da de gjorde det rigtig godt på Voxhall før Death Angel, Exodus og Kreator. Fed hegn!

Årets nye danske navn:
THIRD EYE - disse progressive herrer tog fusen på undertegnede her ganske få uger før denne liste skulle sammenfattes. Så de overhaler en del bands indenom, og lander fortjent en plads her på listen som årets nye danske navn. Køb deres plade, så vil I forstå hvorfor.

Årets comeback:
GUNS N' ROSES - Jeg ventede intet af Axl og hans hyrede pistoler. Specielt ikke efter fadæsen på RF '06 hvor jeg udvandrede i protest over hvor elendigt det var. Og så overraskede han virkelig positivt med en fabelagtig koncert og spilleglæde i Gigantium i Aalborg. En positiv overraskelse, og selvom studiepladen så sutter, så er det helt okay med mig at Axl turnerer og tjener lidt mønt på de tidløse klassikere han og Slash trods alt fik komponeret.

Årets optur:
BIG FOUR i Warszawa - at være tilstede ved den første "Big Four"-koncert nogensinde var vigtigt. Hele turen var desuden én lang fryd, lige fra ligesindede på flyet til Polen, til det overdådige hotel jeg blev indlogeret på og alt, der fulgte med på den dag. Nogle nære venner fik gjort dagen til noget helt specielt, og som jeg aldrig glemmer. Den stod på luksus på alle fronter, også musikalsk. Klart årets største metalbegivenhed for undertegnede.

Årets største skuffelse:
Det er svært at beskrive det som en skuffelse, men tabet af Ronnie James Dio og Peter Steele var to rigtig triste begivenheder, der klart står som de to mest sorte begivenheder i 2010. To meget prominente herrer og frontmænd i branchen, og de vil blive savnet. RIP.

Største ønske for 2011:
Big Four - Igen.

Det glæder jeg mig mest til i 2011:
Der er flere ting. Wacken som altid, og i år er der igen Morbid Angel. Det bliver stort. Copenhell ligeså. Derudover naturligvis alle de andre dryp af fede koncerter i løbet af året, og her tænker jeg på blandt andre Slayer og Megadeth i Århus, Iron Maiden på Roskilde Festival og alt derimellem.

Menu