Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2010 - Kristian Schou

Populær
Updated
Årsliste 2010 - Kristian Schou
Årsliste 2010 - Kristian Schou
Årsliste 2010 - Kristian Schou
Årsliste 2010 - Kristian Schou
Årsliste 2010 - Kristian Schou

Schou kaster djævlehorn i retning af The Sword og Deftones, men også grunge-veteranerne i Stone Temple Pilots og de tyske opkomlinge i The Antikaroshi.

Titel
Årsliste 2010

Årets internationale albums:
1. THE SWORD: "Warp Riders" – jeg har skamlyttet de texanske retro/stonerrockeres episke 70'er-sci/fi konceptalbum siden det kom ud, og det uden tvivl den mest langtidsholdbare og bedste skive, jeg har hørt I år. (Læs Devilutions anmeldelse her)
2. STONE TEMPLE PILOTS: "Stone Temple Pilots" – nej, det er ikke særligt hævi mædl, men grunge-veteranernes comeback-album flyder over med fantastiske sange og geniale arrangementer, og albummet cementer én gang for alle bandets placering I min private musikalske pantheon.
3. THE DILLINGER ESCAPE PLAN: "Option Paralysis" - her lykkedes det endelig for Dillinger at få smeltet alle deres disparate musikalske elementer sammen til en homogen enhed. Resultatet er deres klart bedste album til dato. (Læs Devilutions anmeldelse her)
4. THE ANTIKAROSHI: "Per/Son/Alien" – årets absolut største musikalske overraskelse kom fra det tidligere Østtyskland. Umådeligt svært at beskrive og til tider umådeligt mærkeligt, men også umådeligt smukt, intelligent og fascinerende. (Læs Devilutions anmeldelse her)
5. SHINING: "Blackjazz" – sikke et mindfuck, Jørgen Munkebo og hans norske kompagnoner har formået at kreere. Metal møder jazz, møder prog møder noisecore, og knap så sød musik opstår. ( " target="_blank">Tjek Shining Her!)

Årets danske album:
THE BURNING: "Hail the Horde" – The Burning leverede groovemetal I absolut topklasse på et album, der giver direkte adgang til Danmarks absolute metal-elite. (Læs Devilutions anmeldelse her)

Årets internationale hit:
DEFTONES: "Diamond Eyes" – titelnummeret fra Deftones' sjette album fanger essensen af gruppens dekadente og fabulerende musikalske univers – og så er det en ørehænger af format.

Årets danske hit:
MNEMIC: "Hero(In)" – selvom jeg samlet set var en lille smule skuffet over "Sons of the System", så rammer Mnemic lige I midten af skiven med "hero(in)".

Årets genfundne klassiker:
SOUNDGARDEN: "Superunknown" – jeg kan æligt talt ikke huske, hvilken indskydelse, der fik mig til at hive denne ned fra hylden igen fro nogle måneder siden, men siden da har den været I tung rotation. Et fuldbyrdet mesterværk, der er ældet med stor ynde og holder tårnhøjt niveau hele vejen igennem.

Årets DVD:
-

Årets opsamling/bokssæt:
-

Årets koncerter:
Jeg må med en vis anger/skam konstatere, at jeg har set forbløffende få koncerter i 2010, og reelt set ikke kan finde fem, der fortjener at komme med på en årsliste. De eneste to, der lige klarer cuttet er følgende:
1. DEFTONES, Copenhell, 12-06-2010 – Deftones var et fremragende valg til Copenhell, og de leverede en fremragende koncert
2. DIZZY MIZZ LIZZY, Arena fyn, 26-03-2010 – selvom hele konceptet med en Dizzy Mizz Lizzy-genforening var ét langt nostalgi-trip, så var der stadig liv og nerve i deres reunion-debut i Odense.

Årets internationale navn:
DEFTONES – med et fremragende album og to koncerter på dansk grund har Deftones gjort, hvad de skulle, for at holde gryden i kog. Og på en eller anden måde føles 2010 som året, hvor de lige tog det sidste lille skridt op i den globale superliga.

Årets danske navn:
THE BURNING – her må jeg nødvendigvis pege på Johnny Haven og co., da der i mine øjne ikke er udgivet noget herhjemme i år, der kommer i nærheden af "Hail the Horde".

Årets nye internationale navn:
THE ANTIKAROSHI – beklager at måtte gentage mig selv, men Potsdam-trioen må, på trods af at have udgivet et album i 2009, tælle som min største musikalske opdagelse i 2010.

Årets nye danske navn:
RISING – ja, jeg ved godt, at Rising egentligt reelt set var fremme allerede i 2009, men det er først i år, at de for alvor er røget ind på min lystavle, og jeg glæder mig forbandet meget til at høre deres debutplade i 2011.

Årets comeback:
STONE TEMPLE PILOTS – det var fristende at pege på PRETTY MAIDS, der med 'Pandemonium' pludseligt lød helt relevante igen. Men I sidste ende er det STP, som har fyldt mest på min playlist I år.

Årets optur:
COPENHELL - selvom der var masser af plads til forbedringer, så føltes førsteudgaven af Københavns nye metalfestival stadig som begyndelsen på noget stort.

Årets største skuffelse:
VOLBEATs totale tomgang.

Største ønske for 2011:
Nyt TOOL-album.

Det glæder jeg mig mest til i 2011:
Det kommende album fra TEXTURES. "Silhouettes" var mit "årets album" i 2008, og jeg krydser finger for, at hollænderne kan ramme niveauet igen.