Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Telos – Smother

Updated
TELOS2021

En psykose kan ændre en person fuldstændigt. Det er omdrejningspunktet for spritny single fra et usædvanlig veloplagt Telos.

Kunstner
Dato
24-05-2022
Forfatter

Telos er tilbage på plade efter længere tids fravær og med et nyt friskt lineup. Sidst vi mødte Telos, var det med en voldsom energiudladning, der viste, at der er rigeligt at komme efter, både på det følelsesmæssige og det tekniske. Dette understreger dagens premiere også tydeligt.

‘Smother’ er første udspil og skal forstås alene. Den står som et forvarsel for den plade, der rammer os senere i år, men på egne ben er den også bundsolid.
‘Smother’ udspringer af en dobbelt oplevelse af en virkelighed, der bliver mindre ægte. Frontmand Victor Kaas (Eyes), forklarer, at den bygger på en oplevelse af en nær ven, der er blevet fanget i en stofinduceret psykose, der fuldstændig ændrede vedkommendes verdensbillede og personlighed natten over.

I ‘Smother’ indtager den energiske frontmand rollen som både psykose og psykotisk, og det verdensbillede vi præsenteres for, tager pusten fra os. Megalomani og paranoia stråler ud over det hele og bakkes op af de velkendte, aggressive toner fra Viktor Ravn, Philip Friis Petersen og Niels Hammer, mens det uforståelige understreges af Emil Lakes trommer.

Sangen præsenteres her med en foruroligende visualizer, udarbejdet af den ungarske kunstner Kabdebó Tamás. Devilution er stolte af at kunne præsentere den som de første i verden.