Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #119

Populær
Updated
House of Franco #119

Francodrengen var til heftig old school mandags-thrash på Stengade med Speedwolf, Scavenger Brats og Battery.

Kunstner
Titel
Speedwolf, Scavenger Brats, Battery
Spillested
Dato
16-09-2013
Genre
Koncertarrangør
Karakter
5

16. September: Speedwolf (US) + Scavenger Brats + Battery @ Stengade

Jeg var noget slidt efter en DJ-tjans til DIY-loppemarked og koncert i Ungeren dagen før, men da det gik op for mig, at jeg skulle se Denver-thrasherne Speedwolf, forsvandt alkoholtågerne som dug for solen.

Aftenens første nyreslag var Battery, hvis kassettebånd jeg før har anmeldt i denne klumme. Sidste gang jeg så dem i Dødsmaskinen, bankede jeg mit hoved så hårdt i scenen, at jeg blev kørt væk i en ambulance. Så jeg tog det relativt stille og roligt i starten, men det gjorde Battery heldigvis ikke. Full-on Bay Area midt-80’er speed metal a la Exodus uden filter tilsat lidt tyskerthrash. Fredericia-bandet lignede endda Exodus i perioden mellem ’Bonded By Blood’ og ’Pleasures Of The Flesh’. Et stærkt sæt, der indeholdt flere tracks fra deres fremragende ’Mental Pollution’-bånd.


Hvis Battery er Exodus-worship, kan de lokale thrashhelte Scavenger Brats nemt sammenlignes med Slayer. Jeg har set dem en håndfuld gange, og de har aldrig skuffet mig. Det gjorde rødderne heller ikke i aften, selvom der røg en gylden streng på Torden Tors bas. Han smed bare bassen og fortsatte med at synge et par numre, indtil at han fik skiftet strengen på sin Flying V-bas. Energien var i højsædet, og vi fik faves som ’Cold Front’, ’Electric Death’, og ’Born In Hell’. Til orientering har flere medlemmer også gang i et nyt lovede doom-band, Demon Head, som klart vil blive omtalt i House Of Franco i fremtiden.

"As we drove into Copenhagen, we were listening to Mercyful Fate and suddenly we saw a double rainbow!" fortalte Speedwolfs veloplagte sanger til stor jubel blandt publikum. Ja, Denver-bandet vidste præcis, hvordan man scorer point blandt københavnske headbangers. De kunne så heldigvis også leve op til disse ord med deres medrivende biker-thrash metal, som gik lige i bollerne på enhver Motörhead-fanatiker. "I Am The Demon!" En helt igennem perfekt afslutning på denne ellers så triste efterårsmandag. "Metal garanti!" som plakaten lovede (med en sand metalbøllet foragt for regler for sammensatte navneord, red.). Lyden var i øvrigt generelt ganske udmærket for alle tre bands – kudos til Stengade. Senere endte jeg sammen med flere medlemmer fra Speedwolf, Battery, Undergang og andre til en fordrukken efterfest hos Torturdød. Benhård mandag!