Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #84

Populær
Updated
House of Franco #84
House of Franco #84
House of Franco #84
House of Franco #84
House of Franco #84

Jens har denne gang talt med ildsjælen Ole Frostholm fra Deadbangers Productions om selskabet, bladet, udgivelserne etc.

Kunstner
Titel
Ole Frostholm - Deadbangers Productions

Hvornår og hvordan startede Deadbangers Productions?
- Selve idéen til Deadbangers Prod. fik jeg sammen med min kammerat René Winther for efterhånden rigtig mange år siden. Planen var dengang, at vi skulle udgive vinyler med ”glemte” danske demobands. Projektet blev aldrig rigtig til noget pga. dårlig økonomi, fuldskab og generel uduelighed. Men flere år senere, i vinteren 2008, blev vi enige om, at det kunne være sjovt at lave et zine, og så genbrugte vi bare navnet. Vi fandt hurtigt ud af, at det kunne være fedt også at udgive et kassettebånd,  og det passede lige med, at mine gamle makkere i Victimizer spillede deres reunion-koncert i januar 2009. Så jeg fik optaget koncerten og udgav den på kassettebånd sammen med Deadbangers zine # 1 i marts 2009. Siden hen har Winther lagt skriveriet på hylden, og han er ikke længere en aktiv del af Deadbangers Prod.
 
Hvorfor kun kassettebånd? Total 80'er-flashback der.
Nu har Deadbangers jo så også udgivet en enkelt 7”-vinyl (Pugnator: 'Caustic Mist'), men ellers er det korrekt, at den primært står på kassettebånd.  Bånd er jo et relativt billigt medie at udgive på, i forhold til vinyl, og det er let at lave et lille oplag med et demoband uden risiko for den helt store økonomiske katastrofe – både for mig, men også og ikke mindst for kunderne. De fleste har råd til at smide 30 kr. efter et bånd i ny og næ. Ud over det, så er jeg helt personligt stor fan af selve kassettebåndsmediet. Der er en dejlig old-school følelse over at smide et bånd på, og man er mere eller mindre tvunget til at høre numrene i den rækkefølge som bandet har sat lortet sammen i. Men planen er bestemt, at der skal komme mere vinyl på Deadbangers i fremtiden også.
 
Det er også et zine?
- Jeps, som nævnt tidligere startede vi jo med at lave et zine. Og det bliver jeg ved med, selvom det bestemt ikke er en god forretning. Folk er ikke vilde med at købe trykte zines nu om dage, hvilket er ærgerligt efter min mening. De trykte zines er selvfølgelig altid bagud i forhold til nyhedsværdien sammenlignet med online zines, men til gengæld forsvinder de ikke lige pludselig, som det ofte sker med web-zines. Det er efter min mening vigtigt at bevare interviews, anmeldelser osv. som en form for metal-historie. Jeg holder selv meget af at læse i gamle zines fra 80'erne og 90'erne – de er et fantastisk øjebliksbillede af scenen på udgivelsestidspunktet. Og så har trykte zines den fordel, at det er ikke lige så varmt til lårene, som en laptop, når man sidder på tønden. Deadbangers zine indeholder interviews med både nye og gamle bands, og ikke mindst sætter jeg en ære i at lave metal-arkæologi. Jeg/vi forsøger hver gang at grave mere eller mindre obskure og glemte danske bands frem og få optrevlet hele historien fra start til slut. Det er sådan set mest pga. egen nysgerrighed, men jeg håber da, at andre læsere også får noget ud af det.
 
Mest thrash, død og doom. Andre genrer?
- Tja, det er egentlig tilfældigt at det lige er de genrer der er blevet udgivet. Hvis man læser bladet, vil man se, at der stort set ikke er nogen begrænsninger hvad angår genrer. Jeg skriver om, og udgiver, hvad jeg synes er fedt – længere er den sådan set ikke.
 
Inspirationer til zinet. Udenlandske eller danske magaziner?
- Jeg ved ikke om der er nogen direkte inspirationer som sådan – nærmere hele undergrundszine-kulturen som helhed. Der findes et HAV af ultra fede zines, både aktive, men ikke mindst også for længst lukkede projekter. Hvis jeg endelig skal fremhæve noget, så må det være det danske Tornado, som bliver lavet af Ustumallagam fra Denial of God. Det har eksisteret on/off i mange år efterhånden og besidder en god kombination af informative interviews/reviews fra undergrunden og fucked humor. Hvis I spiller i et moderne nu metal-band så skynd jer at send jeres MySpace-adresse til Ustu for at få en anmeldelse i bladet. Det vil han blive rigtig glad for ...
 
Du tager til en del metalfestivaler?
- Ja? Hvem gør ikke det? … Alle burde i hvert fald i det mindste tage til Danmarks bedste og mest vanvittige af slagsen: Metal Magic Festival i Fredericia.  2013 bliver 6. gang, og der er allerede offentliggjort geniale obskure sager som fx The Black, Mortuary Drape, Hobb's Angel of Death, Beastmilk, Iniquity, reunion-show med danske Wasted, et specielt show med Artillery, hvor de spiller hele Terror Squad-skiven osv osv. To hovednavne mangler stadig at blive offentliggjort, og vi ender på knap 30 bands i alt.
 
Hvor mange gange har du set Iron Maiden og hvorfor lige dem?
- Iron hvem? … Nåeh, du mener de der gøglere fra England? Dem har jeg vel set en 30-40 gange efterhånden – mest fordi jeg er idiot.
 
Ved ikke om du har været med i metalbands, men du har gang i Rock Nalle hyldest-bandet The Amandas?
- Jeg havde en relativt kort, men voldsom karriere i et black/thrash vanvidsband, hvid navn skal forblive usagt her. Der har været tale om gendannelse flere gange, om det nogen sinde bliver aktuelt aner jeg ikke. Man kan håbe det forbliver i graven – det er nok bedst for alle parters skyld. The Amandas er serious business, vi regner stærkt med at kunne drage på verdens-turné i 2013. Vi starter til Mono Goes Metal i Århus 12. januar, og vi slutter forhåbentlig i en IKEA-butik i Kina inden vi dør. Rock Nalle fortjener al den hyldest, der kan skrabes sammen.
 
Hvordan synes du at dansk metal klarer sig i 2012?
- Fagforeningen? Det har jeg ingen anelse om ...
 
Haha. Favoritudgivelser fra i år?
- Min hukommelse er hullet som en si, og jeg har aldrig været fan af at udnævne noget som ”det bedste” - men skudt fra hoften - en god håndfuld rigtig stærke udgivelser fra i år efter min mening:

Altar of Oblivion – 'Salvation' – 12”
Undergang – 'Til Døden os Skiller' – LP.
Anima Morte – 'The Nightmare Becomes Reality' – LP.
Denial of God – 'Death and the Beyond' – 2LP.
Assumption – 'Mosaic of the Distant Dominion' – MC.
Necrocurse – 'Speed to the Grave' – 7”.
Death Rides a Horse – 'Tree of Woe' – MC.
Bedemon – 'Symphony of Shadows' – 2LP.
Vestal Claret / Ungod – Split – MC.
Beastmilk - 'Use Your Deluge' 7".
Hans S. Mantak – 'Vol. II' – MC.

Og hvis genudgivelser tæller med: Witch Cross – 'All That's Fit for Figting' – 4LP.
 
Du er også horrorfan, og køber bl.a. stadig gamle vhs-film. Old school all the way?
- Altid old school – det er den bedste skole! Selvfølgelig køber jeg også et hav af dvd-film , det ene udelukker jo ikke det andet. Når det er sagt, så er det bestemt ingen hemmelighed, at jeg har en stor forkærlighed for alt der er gammelt, jeg kører også med laserdiscs herhjemme – og Bluray får jeg nok først engang om 10 år, når det er ved at være forældet.

Hvad skal der ske for Deadbangers Productions i 2013 ang. udgivelser m.m.?
- Pt. arbejdes der med at få opdateret min online-shop så det bliver muligt at betale direkte med PayPal ved check-out osv. Og ellers er næste udgivelse Deadbangers Zine #6, som jeg er i fuld sving med. Jeg har igen fået hjælp fra min gode makker og Heavy Metal-orakel Kenneth ”Duddi” Thomsen, som bl.a. har endnu et gammelt dansk metalband gennem den helt store vridemaskine. Der er selvfølgelig også planer om adskillige musikudgivelser. Forhåbentlig får vi endelig færdiggjort BONE – 'Speed of Death' MLP'en, og hvis alt går vel får vi også en spritny 7” med Death Rides a Horse. Ud over selvfølgelig en håndfuld kassettebånd, der er flere løse aftaler i spil.