Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Magisk metal og unik stemning

Populær
Updated
Magisk metal og unik stemning

Copenhell er veloverstået, og Roskilde er i gang med opvarmningen, men lige i kølvandet venter en sej festival af den gamle skole: Metal Magic Festival.

Metal Magic Festival løber af stablen den 8., 9. og 10. juli og byder på masser af fede bands især, hvis man godt kan lide, at metallen lyder som den gjorde i gamle dage, før alting blev så moderne. Vi fik en snak med Martin, som står bag festivallen.

Fortæl lidt om festivalen, hvor længe har den været i gang, hvem arrangerer osv.?

Metal Magic er en festival beliggende i Fredericia, og er generelt dedikeret til undergrunden og oldschool/gammeldags metal. Jeg startede den alene tilbage i 2008, så det er fjerde år festivalen kører. Langsomt, men sikkert, er den vokset til en fornuftig størrelse. Jeg har dog efterhånden fået samlet en flok dedikerede sjæle med god musiksmag til at hjælpe mig, så vi kan klare de nye udfordringer.

Programmet synes at hælde mod et mere old school-musikalsk udtryk. Hvor "moderne" må det blive?

Jamen os, som laver dette, er alle startet med at lytte til musik tilbage i 80'erne, hvor det hele jo så ret anderledes ud med hensyn til metalscenen. Og bandene på denne festival er et udtryk for vores egen personlige smag, så det bliver jo bare som det bliver. Det meste moderne metal er efter min mening overproduceret, forudsigeligt og ligegyldigt...

Hvad er jeres største "scoop" i år, hvis I selv skal sige det?

Det må nok være Gehennah, som efter sigende spiller deres sidste koncert nogensinde. Også Nifelheim er svære at få fat i, da bandet har droppet sit bookingselskab, og kun spiller shows, de virkelig gider. Necros Christos er heller ikke et band, der spiller hvorsomhelst og nårsomhelst, ligesom at der vel ikke var mange der havde regnet med en Blazing Eternity-koncert igen? Desuden er der et par surprisebands, som begge er noget, folk absolut ikke burde gå glip af, hehe.

I jeres øjne: hvornår er en festival god?

Når stemningen bliver løssluppen og alt går op i en højere enhed med god lyd, gode koncerter, godt vejr, kolde øl og ingen ballade... Ja, faktisk ligesom det plejer at være på MMF! Og så skal økonomien jo selvfølgelig også helst gå lige op!

Er der konkurrence fra fx Roskilde, Wacken og Copenhell, eller skiller I jer så meget ud, at det ikke betyder noget?

Jeg ser ingen af dem som konkurrent, da de har nogle helt andre pengemæssige muskler at spille med alligevel. Så det kommer nok sjældent til at være de samme bands vi går efter. Til gengæld har vi en helt unik stemning.

Roskilde har jo et meget begrænset udvalg af metal og er  generelt alt for dyrt, Wacken er blevet alt for stort og forudsigeligt, mens Copenhell faktisk havde et rigtig godt arrangement i år. Det er også fedt, at se andre festivaler, som f.eks. Metal Royale, er begyndt at tage mere oldschool/heavy-lydende metal ind og ikke kun "fee døø".

Og super initiativ fra KillTown Deathfest, som tager sig seriøst af death metallen. Bare undergrundsscenen bliver stærkere, så er det ligemeget hvem som gør det!


EN MAGISK STEMNING

Det er jo egentlig indlysende bare ved et kig på programmet, men med dine ord: hvorfor skal man tage til Metal Magic?

Pga. den helt unikke stemning! Det kan ikke helt forklares, men det er magisk, og det er publikum som skaber dette, ikke mig!

Har I nået den størrelse, som festivalen skal have, eller vil I gerne ekspandere: flere dage, flere navne, større hovednavne?

Vi har fået bevilliget tilladelse til at måtte have max 500 gæster inde. Vi regner ikke med udsolgt i år, men der er i hvert fald markant større interesse end vi er vant til, så nu må vi se.
Håber med tiden at få kapaciteten hævet til 666 mennesker, sætte billetprisen til 666 kr., og så få udsolgt hvert år, hehe. Så ved man ligesom, hvad man har at gøre med, og det vil give os råd til at vælge fra helt andre og mere spændende hylder.

Vi vil dog aldrig gå specielt efter de "sikre" og "kendte" bands, som spiller her omkring for tit. Men luft i budgettet vil give mulighed for at hente flere eksklusive amerikanske/asiatiske bands hertil. Vi vil helt klart gå efter de specielle og unikke bands, man ikke ser så tit.

Hvis der er noget, som bør tilføjes, så fyr løs!

Tak for interessen! Jeg håber, at der er nogen som læser dette, som lader sig forføre til at prøve den helt specielle oplevelse som Metal Magic er. Og så vil jeg i øvrigt anbefale alle at checke det MMF-aktuelle band " target="_blank" title="Vanderbuyst">Vanderbuyst ud! Rock On!Du kan tjekke det fine program ud herunder. En billet til alle dagene koster 450 kr.

Torsdag d. 7. juli 2011:
(endagsbillet: 50 kr.)
18.00 THE SURFING HENCHMEN  (indoor stage)
19.00 ANOXIA (open air stage)
20.00 IMPALERS (indoor stage)
21.00 DEATH RIDES A HORSE (open air stage)
22.00 MYRD (indoor stage)
23.00 SERPENT SAINTS (open air stage)

Fredag d. 8. juli 2011
(endagsbillet: 250 kr.)
14.00 EVISCERATION (fra) (indoor stage)
15.00 RESISTANCE (fra) (open air stage)
16.00 CHILDREN OF DOOM (fra) (indoor stage)
17.00 HELVETETS PORT (swe) (open air stage)
18.00 HANDS OF ORLAC (ita) (indoor stage)
19.00 VANDERBUYST (hol) (open air stage)
20.00 BLAZING ETERNITY (indoor stage)
21.00 RAM (swe) (open air stage)
22.00 PROCESSION (swe) (indoor stage)
23.00 NIFELHEIM (swe) (open air stage)

Lørdag d. 9. juli 2011:
(endagsbillet: 250 kr.)
14.00 GANG (fra) (indoor stage)
15.00 IRONGUARD (open air stage)
16.00 BLACK OATH (ita) (indoor stage)
17.00 RISING DUST (fra) (open air stage)
18.00 CEREKLOTH (indoor stage)
19.00 GEHENNAH (swe) (open air stage)
20.00 GLORIOR BELLI (fra) (indoor stage)
21.00 PANZERCHRIST (open air stage)
22.00 NECROS CHRISTOS (ger) (indoor stage)
23.00 ENFORCER (swe) (open air stage)