Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #69

Populær
Updated
House of Franco #69

I denne uges klumme skriver Jens om Coke Bust/Sick Fix/Scavenger Brats/Monoliths koncerten i fredags i BumZen.

Kunstner
Titel
Coke Bust + Sick Fix + Scavenger Brats + Monoliths
Dato
27-07-2012
Karakter
5

Juli måned plejer normalt at være en sløv tid på året for shows i København: koncertsteder som Loppen og Ungdomshuset holder sommerferie. Men heldigvis er der andre steder, der stadig booker svedige lineups i sommerheden som f.eks. forrige weekends forrygende show i KB18 med Crazy Spirit, Death Token, The War Goes On og Sexdrome. Her viste Death Token – igen – at de er Danmarks hardcore-konger.

Det lille herlige autonome aktiviststed BumZen i Baldersgade rykker tit på koncerter i sommeren. Og fredagens stærke lineup var noget, jeg ikke havde tænkt mig at misse. Københavnske The Monoliths startede denne varme aften fornemt med et ret unikt miks af postpunk og noiserock, der til sidst endte i brutal semi-sludge hærg a la Brainbombs. Bandet består bl.a. af Ebber, der før havde spillet trommer i de lokale punkhelte De Høje Hæle.

Scenen var nu sat for nogle andre lokale helte, nemlig det unge thrash metal-band Scavenger Brats. Bassisten Torden Tor har overtaget vokalen efter Lukas, og knægten viste til K-Town Hardcore festivalen i juni, at han er end mere end en kompetent metal sanger. Og heldigivs var aftenens sæt var mindst lige så sublimt. Scavenger Brats hylder eminent californisk 80'er-thrash som Slayer og Dark Angel på deres egen energiske måde tilsat Torden Tor’s Tom Araya-esque skrig. Stor klasse. Håber de snart udsender en 7'er.

Så var det tid til de to amerikanske straight edge-gæster, Sick Fix og Coke Bust. Begge DC-bands specialiserer sig i lynhurtig hardcore, der næsten befinder i power violence-genren (No Comment, Infest). Sick Fix havde en tyk pige på vokal, der gav den max gas gennem deres korte sæt. Men det var Coke Bust, som stod for aftenens bedste show. Flere af Ungdomshusets hardcore punks har gentagne gange fortalt mig om Coke Busts vilde live shows, og sidste år købte jeg deres overmenneskelige 'Degradation'-EP, så jeg havde meget høje forventninger. Disse blev mere end indfriet med et af årets bedste og mest energiske hardcore shows. At BumZen også var proppet med folk, gav koncerten en ekstra dimension med superintens headbanging og slamming, hvor ens knogler fik et tiltrængt workout.

Resten af natten udviklede sig til en gigantisk drukfest udenfor, godt hjulpet af BumZens ultra billige øl. Lidt skægt set i lyset af, at de to amerikanske headliners var straight edge-bands, men der var ingen anti-alkohol prædken eller de obligatoriske X’er på hænder fra scenen. Kun et perfekt adrenalinfyldt soundtrack til en hardcore fest på Nørrebro. BumZen havde i øvrigt startet juli måned med et dræber grindcore show med Wormrot. Sådan, Baldergade!