Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #62

Populær
Updated
House of Franco #62
House of Franco #62

Franco-drengen forlader for et kort øjeblik død, hardcore og NWOBHM og slipper sit indre popsvin løs med nye udgivelser fra Dig & Mig og De Høje Hæle.

Kunstner
Titel
Dig og Mig - Sommervarmen + De Høje Hæle - Kold og Træt og Bange
Genre

Dig & Mig - Sommervarmen/LP (Universal)

Det skal ikke være noget hemmelighed, at jeg elsker god pop. Om det er ABBA, Blondie eller B-52’s: At skrive en catchy ørehænger kræver gode håndværkere. 

Dig & Mig fra Nørrebro er sådanne håndværkere. Andrea Aagaard (vokal) og Kasper Maarbjerg (guitar, vokal) har fået meget vind i sejlene fra mainstreammedierne på det sidste, og det er fuldt fortjent, hvilket dette albummet mere end beviser.

Deres ekstremt iørefaldende poppede punk trækker på 80’er-pop som Vox Pop og Rocazino samt 70’er-punk som The Undertones tilsat lidt electro punk. Andrea har virkeligt udviklet sig som sanger siden deres singledebut, ‘Skyggerne’ på Hjernespind Records. Hendes stemme er helt perfekt til den her slags musik.

De meget energiske numre besidder både sødme og melankoli, og beskriver fornemt hvordan det er, at være ung og på jagt efter fest i København. Sune Wagners produktion er måske visse steder lidt mere glat end den mere skramlede debut 7"’er, men ‘Sommervarmen’ er absolut en god investering for alle hvis hjerte banker for kvalitets-pop. Side 2 er måske ikke så stærk som side 1, men alt i alt et fremragende debut album.

Jeg går ud fra, at det er Kasper som har programmeret synthtrommer og keyboards på pladen. Live er Dig Og Mig ledsaget af deres gode ven Magnus Knudsen på synth, han spiller også i De Høje Hæle.  Kasper har også gang i to andre bands, som Devilution læsere nok har læst om før, nemlig doom-rockerne Moonless og hardcore-thrasherne Death Token. Disse bands er lige så gennemførte i deres respektive genrer som Dig Og Mig er til beherske poppen. Talentfuld fyr, ham Kasper.

4/5

 

De Høje Hæle - Kold Og Træt Og Bange 12” (Hjernespind Records)

Københavner trioen De Høje Hæles seneste ep fortsætter stilen fra deres tidligere udgivelser med skæv energisk poppet punk, der leder tankerne hen på bands som Redd Kross og Violet Femmes.

Af pladens fire numre er det nok ‘Der Er Mange Der Siger Meget’, som jeg er mest begejstret for. Teksten er en typisk Magnus Knudsen-sang, der med underfundig humor beskriver apati og folk og deres meninger. En genistreg!

De Høje Hæle er lidt af et fænomen på den danske punkscene, der spiller utroligt mange velbesøgte koncerter. De appellerer utroligt bredt med deres unikke lyd, hvorfor det ikke kun er punks, som dukker op til deres shows.

Ep’en er også et farvel til deres trommeslager Ebber Glindvad, der hellere vil satse på sit andet band The Monoliths, som for nyligt spillede til De Høje Hæles releaseparty på Stengade. Ny mand i bandet er Henrik, eller Jern-Henrik som Kenni Cocksucker og jeg døbte ham i Skateparken i Fælledparken i sidste måned til et udendørs show.

4/5