Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #29

Populær
Updated
House of Franco #29

Københavnske Death Token har med 'All Dreams Are Nightmares' muligvis udsendt årets danske album", skriver Jens Franco i denne uges klumme.

Kunstner
Titel
Death Token - All Dreams Are Nightmares
Dato
29-08-2011
Fotograf
Jens Franco
Karakter
5

Death Token – 'All Dreams Are Nightmares'/LP (Adult Crash)

Efter nogle suveræne singler gennem 00'erne sætter den Københavnske trio for alvor triumf på med dette monster af et debutalbum. Death Token skulle for nyligt ha haft LP release party i Repoman pladebutikken, men vinylerne dukkede uheldigvis ikke op før ugen efter.

Så er det godt, at 'All Dreams Are Nightmares' er en (misantropisk) fest af en plade. Sjældent har jeg hørt en så perfekt hardcore-skive. 18 fræsende napalmbomber på lidt under en halv time, der trækker på tidlig og nyere japansk hardcore (Gauze, Crude etc.). Og mon ikke gamle Discharge fans vil blive lettere seksuelt opstemt af denne koldblodige magtdemonstration.

Albummet er måske lidt tungere end deres 7'ere, specielt titelnummeret og 'Will to Survive' ("fight back…FOR REAL!") burde få alle ægte headbangers til at hæve nævnen i vejret og hylde Death Token. Produktionen er rå men utrolig klar, og jeg elsker, at der er rigtigt meget af Tues vokal delay/ekko effekter, hvad der giver numrene et nærmest postapokalyptisk touch. Jeg elsker også brugen af koklokke i 'Year After Year', ellers et instrument der sjældent fungerer i genren.Med en utrolig ondt stemt guitar, pumpende bas angreb og vanvittig hurtigt/tight trommespil (Steffen er klart Danmarks bedste trommeslager i genren) er Death Token totalt urørlige, som de danske hardcorekonger. De har altid blæst andre bands væk, de gange jeg har set Death Token på en scene. Så tjek drengene ud, hvis du er træt af alt det fuphardcore, der spiller på The Rock.

Death Token består af Tue på vokal og guitar, som tidligere spillede trommer i K-Town horrorpunkbandet The Snipers. Samt Kasper (Moonless, No Hope for the Kids, etc.) på bas og Steffen på tønderne, der også banker gryder i Love Potion.

Sammen har de muligvis leveret årets danske album, en måske lidt tidlig udtalelse, men jeg vover påstanden. Jeg er overbevist om, at 'All Dreams Are Nightmares' vil give psykopatmeget positiv respons i udlandet, så gutterne må hellere få finpudset udstyret til kommende tours.

Læs mere HER! og HER!