Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #15

Populær
Updated
House of Franco #15

Jens Franco har denne gang fået sig en sludder med Storm, der spiller trommer i hardcore/punk bandet Fejlfix fra Odense.

Kunstner
Titel
Fejlfix
Dato
04-04-2011

Det var nogle fremragende koncerter, I leverede her for nylig i Ungeren og på Loppen...

Tak, vi synes også selv at det gik ret godt.

Loppen showet var et release party for et andet Odense band, Mor. I har lavet "Skrid Up Af Mit Lorteliv" til deres "Vanvidstimer" 7’er.

Ja, eller det vil sige, at Karen og Josefine spurgte os om vi ikke ville spille et nummer på deres nye 7", hvor vi selvfølgelig svarede ja, da de er vores gode venner, og vi kunne godt tænke os at smadre deres lyd fuldstændigt, fordi det er det vi gør bedst. Vi har som sådant ikke lavet noget til selve musikken, ud over at vi spiller den. Men synes egentlig nummeret fungerer meget godt.

'Vanvidstimer' er udsendt på Spaghetti Cassetti Records, lige som Fejlfix 7'eren 'Langsom Død'. Tilfreds med 'Langsom Død', det er et demo, ikke?

Det er sandt. Spaghetti Cassetti Records er mig og Martin fra Fejlfix' label. Vi har fungeret som distro her i Odense I mange år, og besluttede os for at vi også ville til at udgive plader, og det er så indtil videre blevet til de to udgivelser. Hvad angår 'Langsom Død' har den hele tiden været tænkt som en 7", men da vi ikke kunne nå at have den klar til vores tour i Tyskland/Holland/Belgien tour i marts/april 2010, valgte vi at lave en limiteret kassette version, hvorpå der også er tre gamle demo indspilninger på. Jeg tror aldrig at jeg ville spille i et band, eller udgive plader jeg ikke var tilfreds med, så ja, jeg er fuldt ud tilfreds med den.Elsker de korte to-the-point tekster; Venter på livet/Imens at man dør, etc.

Tak. Det har i lang tid været mig der har skrevet hovedparten af teksterne, men de to andre er også begyndt at komme godt efter det. Vi er også begyndt at skrive en del tekster sammen, eller skrive videre på en skitse en af os har haft med i øveren, så det er super fedt. Vi bestræber os i hvert fald på at lave så meget som muligt fælles. Det plejer at give de mest holdbare numre. Vi har også lavet en parafrase over et H.C. Andersen-digt, tror bare ikke at der er nogen der har fattet det endnu. Nummeret kommer nok på vores næste 7".

Fejlfix er dannet i 2007. Er det før, efter, eller sideløbende med Under Al Kritik? Og hvorfor blev Under Al Kritik opløst?

Fejlfix blev dannet sideløbende med Under Al Kritik, der blev dannet i 2002. Da vi startede i 2007 spillede vi omkring et år, måske halvandet, kan ikke lige huske det, men så flyttede vores daværende sanger til København, og vores guitarist flyttede til Jylland, og så holdte vi en lang pause. Vi begyndte først at spille igen i slutningen af 2009, hvor David også overtog vores gamle forsanger, Mathias' plads. Jeg tror Under Al Kritiks opløsning havde været undervejs et stykke tid, og så valgte vi mere eller mindre bare at stoppe tror jeg. Vi havde dog skrevet nye numre til en 7" der skulle have heddet 'Sort Crossover', det ærgrer mig lidt at vi ikke nåede at få dem indspillet.

Jeg formoder, at Fejlfix er fans af tidlig D.R.I.. Jeg beskrev jer på Loppen overfor en ven; "Fejlfix får Hjertestop til at lyde som Pink Floyd".

Der er ingen tvivl om, at vi godt kan lide det tidlige D.R.I., men synes nu ikke at det er der vores hoved inspiration ligger. Vi hører meget blandet musik, og synes vi bliver inspireret af alt fra hardcore, punk, crossover, NWOBHM, thrash metal – alt med tempo, energi og attitude… Og Grethe Ingemann!Beskriv Odense scenen, eller Fyn generelt. Kender ikke så meget til den, som den Københavner-snude jeg er. De der Gatecrash koncerter eksisterer stadig, eller hyr?

Der er ikke så voldsomt meget at fortælle. Der er et par få punk/hardcore bands som jeg kender til, og så er der en røvfuld metal bands. Gatecrash eksisterer som sådant egentlig stadig, vi er bare ikke så skide aktive med at arrangere koncerter fortiden. Vi er begyndt at arrangerer lidt koncerter i Spaghetti Cassetti-regi, men ikke noget fast, bare når vi gider og har tid. Første show bliver d. 7. Maj, med Citizens Patrol, The Shining og Fejlfix.

Favorit metalplade og horrorfilm?


Den er fandeme svær. Det er svært at vælge én favorit metal plade, men Exodus – 'Bonded by Blood' ligger i hvert fald højt på listen, men hører også meget Slayer, Black Sabbath, Nuclear Assault, Kreator, Venom, Destruction og ting i den dur. Hvad angår horrorfilm må det være Tod Brownings "Freaks", hvis den da kan kategoriseres under den genre. Benjamin Christensens "Häxan" er også ekseptionelt fed, selvom den måske også falder en anelse uden for genren.

Det er sejt at Cliff Burton er Jeres eneste myspace ven.

Ja, han må have god smag.

Fremtidsplaner for Fejlfix og bandets besiddelse af verdensherredømmet? Er Gaddafi fan?

Vi indspiller til en ny 7" her i slutningen af april, vi ved dog endnu ikke hvem der skal udgive den. Vi vælger nok at indspille en masse nyt materiale denne gang, i forhold til sidst hvor vi blandede en del nyt og gammelt. Derudover tager vi på tour i august og oktober, hvis alt går efter planerne. Og så skal vi lige have skaffet noget udstyr til vores øvelokale, som der var indbrud i for nylig, så lidt kommer der da til at ske det næste stykke tid. Ved ikke om Gadaffi er fan, men det kunne være at man skulle arrangere en tour i Libyen, og se om han dukker op.