Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #1

Populær
Updated
House of Franco #1
House of Franco #1

Første House of Franco-klumme byder på en introduktion fra manden bag, som desuden i denne uge lørdagens arrangement på Nørrebros Mayhem med blandt andre Sexdrome og Iceage, og så anmeldes der 7-tommere fra Hjertestop og Fejlfix.

Kunstner
Titel
House of Franco #1
Dato
29-11-2010

Jeg er blevet bedt om at skrive lidt om mig selv som ny Devilution-skribent med en ugentlig klumme:

Min første koncert var da Kiss/Iron Maiden besøgte København i 1980 - Maiden, Venom og Dead Kennedys var nok mine tre favoritter som teenager. Hardcore punk og metal har fulgt mig lige siden. Jeg har også sunget i punkbandet Hellroute 16, som tidligere på året spillede et afskedsshow på Loppen med Angry Samoans (en anden teenage fave). Pt. synger jeg i freakpunk bandet Tumor Warlord, med medlemmer fra Cola Freaks, Kværn, Useless Eater, Tæve, Mig & Min Ven, Spider Babies og The Idi Amins. Vi har netop fået Amerikansk pladekontrakt pga af dette nummer:
Gennem de sidste 20 år har jeg skrevet for div. punk/metal/horror zines som Something Weird, eXtase, Moshable, Absurd, WormWoodChronicles, Lowcut, OX-fanzine og samt kultfilm-skribent på Jyllandspostens Københavner afdeling. Har også lavet tv (UGMTV) om bl.a. Iceage. Endvidere har jeg skrevet bogen "Kitsch, Camp & John Waters" (1998. Frydenlund). Jeg laver også radio flere timer hver søndag på Christianshavns Radio (98,9fm/98,8hyb) fra kl. 18.00. Mest fucked up hardcore, doom metal, weirdpunk, black metal, noise og andet ikke-radiovenligt hærg.

Min klumme vil mest fokusere på hardcore/punk/metal/postpunk/noise scenen i København, men også resten af Danmark. Jeg var til ca. 1000 shows (fra 1984) i det gamle Ungdomshus på Jagtvej, men synes at K-Town scenen nu og i 00'erne er langt mere interessant og intens end i 'de gamle dage'.

Jeg har også været på to USA ture i sydstaterne og rejst ca. 7000 kilometer hver gang med bl.a. Cola Freaks, De Høje Hæle og Mig Og Min Ven. Jeg viser også mærkelige gamle japanske/østeuropæiske film i VIRUS BIO den første tirsdag i hver måned på Valhalsgade 4.

Nyere danske hardcore bands som Love Potion, Death Token og Night Fever burde kunne appellere til metal fans, hvorfor jeg blev spurgt om at skrive denne klumme, der blander live anmeldelser og div. udgivelser fra undergrunden som har imponeret mig i ugens løb.

Håber I digger det,
Jens "Franco" Kofoed-Pihl


27/11-2010: Sexdrome, Iceage, Hahn Kult, Puce Mary, Klapper/Frimann/Skjødt, Angkor Wrack @ Mayhem, Ragnhildgade 1Mayhem er en nyere venue, der er startet af folkene bag KNTN, som mest holdt til på Lygten ved Nørrebro station. Det er nogenlunde den samme tilgang til eksperimenterende musik, og aftenens program illustrerede det egentlig perfekt.

ANGKOR WRACK (med medlemmer fra Mok Nok) startede denne fredag med et brag af knusende elektronisk postpunk, der både trak på Chrome, Suicide og Swans. Lige hvad vi behøvede efter en iskold cykeltur i det snehærgede København. Der skulle være en debut udgivelse på vej, muligvis en 7'er på eget selskab. Den SKAL jeg ha fat i!

KLAPPER/FRIMANN/SKJØDT var en lidt mere 'gøglet' oplevelse, semi-noise med masser af bizarre indslag som samplings af tysk tale og et stort arsenal af børne legetøj, der blev distorted gennem mikrofoner and whatnot. Bragte en del minder om de gamle mærkelige Klub Argot shows i Warehouse 9.

Jeg har set PUCY MARY før, og hendes noise-shows kan måske beskrives som MERZBOW light. Altid en fornøjelse at blive mentalt voldtaget af hendes lyde.

Århusianske HAHN KULT var en af de mere skizofrene koncerter, jeg har set i år. Det startede ud som guitar noise rock a la SPACEMEN 3, senere blev det hårdere og hårdede, og endte til sidst i black metal. Noget af en rejse. En fuld Sexdrome fan forlangte på et tidspunkt, at trommeslageren tog sin Mayhem t-shirt af, da han ikke var værdig til at bære den!?! Dette mere end antydede hvilket vanvid der var i vente.

Og vanviddet kom i form af ICEAGE. Der er mange meninger om dette pænt succesfulde teenage postpunk/no wave band, som aldrig leverer den samme koncert, til stor frustration for mange. Jeg er stor fan af ungdommelig arrogance. Sangeren Elias havde tidligere på aftenen spillet trommer for PAGAN YOUTH, der supportede canadiske BURNING LOVE (som skulle ha' været fantastiske, øv) på Lades. Han spillede ikke guitar som han plejede, og deres sæt tog en mere kaotiske hardcore punk drejning end sædvanligt. Folk gik fuldstændigt bananas, et typisk scenario til et ICEAGE/FIGHT CLUB-show; en fik slået en tand ud i nogle af masseslagsmålene, der heldigvis altid er blandt 'venner'. Mange på Københavner punk scenen tager dybt afstand til disse voldsfester, men som gammel nihilist synes jeg det er hysterisk underholdende.


Da vennerne i SEXDROME gik i gang med deres Burzum-inspirerede black metal punk, virkede det som om folk havde fået deres aggressioner ud. Men Loke & Co. gav den under alle omstændigheder gas med en del tungere numre fra deres debut 12". En stor aften på Mayhem med meget eklektisk udvalg af div. musik stilarter, som det altid er til Mayhem koncerter. Tjek stedet ud, selvom det er lidt svært at finde. Bus 6A kører tæt forbi.

SAMLET KARAKTER: 4/5


HJERTESTOP - Musik For Dekadente Ører 7" (Kick N' Punch Records)
K-Town heltene i Hjertestop fortsætter stilen fra deres debut album, 'Vi Ses I Helvede', med fire hurtige, rå og catchy hardcore cuts, der trækker på tidlig 80'er amerikaner-punk som D.I. og Reagan Youth. Tre af numrene er på engelsk, hvad jeg er lidt pissed over, men sanger/bassist Lasse, der snart fylder 30 (gamle liv!), siger at det er en tilfældighed.

'Rotter På Loftet' er klart min favorit, sublim aggressiv sing-along hardcore punk, uden at det bliver Fat Wreck fesent. Fans af old school hardcore og danske ikoner som Amdi Pedersen og No Hope For The Kids kan roligt investere i denne 7er fra det legendariske Kick N' Punch label, som Hjernespind har ladet genopstå i forbindelse med denne udgivelse.

KARAKTER: 4/5

Lyt til HJERTESTOP her!


FEJFIX - Langsom Død 7" (Spaghetti Cassetti Records)Jeg var ret trist efter Storm og Under Al Kritik valgte at opløse bandet, lige efter de havde udgivet deres fremragende debut album. Det er bare så typisk dansk. Men Storms nye projekt Fejlfix og deres debut 7'er hjælper klart på mini-depressionen. Jeg synes faktisk at Fejlfix er endnu bedre hardcore punk end Under Al Kritik.

Man kan klart høre at det bl.a. er det tidlige D.R.I., som bliver hyldet i Fejlfix på disse 9 fræsende hyperaktive tracks. Produktionen er alt andet end poleret, vi taler beserker rå demo lyd, som passer perfekt til disse frontal angreb. Fynske Fejlfix er mindre metal inspireret end Under Al Kritik, mens teksterne stadig kredser om emner som død, had og fremmedgørelse. En overjordisk debut, der pt. kører i konstant rotation på pladespilleren herhjemme på Amager.

KARAKTER: 5/5

Lyt til FEJLFIX her!