Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Den beskidte undergrund

Populær
Updated
Top 5 – Den beskidte undergrund

Undergrunden lever og har det godt, råddent og snavset. Her er fem bud på, hvad der rumsterer i det beskidte hjørne af den danske metalundergrund.

Kunstner
Titel
Taphos + Vaabnet + Blot & Bod + Lesion + Ond Tro
Dato
27-11-2017

Der er fuld fart på den danske metal-undergrund, hvor især spillestederne BumZen, Ungdomshuset og Mayhem giver plads til eksperimenterende og rå koncerter. Nu hvor Slægt og Solbrud efterhånden – og med rette – har fået cementeret deres take på metallen til en bredere skare af det danske metalpublikum, hvem rumsterer så egentlig i den danske metal undergrund lige p.t.?

1. Taphos

Her er der dømt snavset og indestængt oldschool dødsmetal med fuld punch. Kvartettens respektive medlemmer har rødder i bl.a. Alucarda, Lesion, Reverie og Night Fever, men fællesnævneren med søsterbandene skal snarere findes i det sleazy og beskidte udtryk end det genremæssige.

Taphos har netop indspillet deres første fuldlængde hos Lasse Ballade, der er sat til at udkomme på Blood Harvest Records i starten af 2018. De pirrer allerede ens nysgerrighed med kassetteudgivelsen af tre af pladens ti skæringer, hvor ’Impending Peril’ kan høres digitalt.2. Vaabnet

Trioen viste, hvor skabet skulle stå, med en gedigen koncert, da de varmede op for Slægt på Mayhem tilbage i august. Siden da er der udgivet et kassettebånd, ’Den ed du har svoret’, på amerikanske Fallow Fields, der i den grad vidner om, at den depraverede og rå black metal-produktion ikke negligerer den gode melodi.3. Blot & Bod

Brødrene Jesper og Erik Bagger Hviid danner sammen med norskfødte Jølle konstellationen i Blot & Bod. Med to hurtige kassetteudgivelser og tre lede vokaler er der smæk for skillingen. Beskidt, rå black metal kombineres med korte og nedtonede sludgy doom-elementer. Det slipper trioen godt fra, og live er der tale om sonisk bombardement, man ikke kan undgå at forholde sig til.4. Lesion

Hampus Wahlgren og Dres, der også spiller i førnævnte Taphos, bytter instrumenter. På trommerne finder vi Simon Daniel, der spiller den seksstrengede i Alucarda og dødsmetallerne, Phrenelith. Endelig leveres vokalen af Morten Damsgaard, hvis gustne og kampklædte vokal ikke må undervurderes. Med Lesion er der dømt knyt næven-rock, og de kan i øvrigt opleves i Ungdomshuset d. 9. December.
5. Ond tro

Iørefaldende dansk hardcore punk spillet med en forførende umiddelbarhed. Gruppen består af Danni Storm fra Under al kritik, Fejlfix og Lors Doukaiev på guitar og vokal, som får selskab af Andreas Ziegler – bandkollega fra Lors Doukaiev – og ikke mindst Olle Bergholz, som også håndterer bassen i Slægt. De udgav i sommer en 7” på Spaghetti Cassetti Records; alle de seks skæringer på den har vaskeægte undergrundshit-potentiale.