Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #155

Populær
Updated
House of Franco #155
House of Franco #155

Krigsguden anbefaler de rockbøger, som har gjort størst indtryk på ham.

Lige siden jeg var teenager, har jeg nørdet rockbøger med stor interesse. Selvbiografier, biografier (autoriserede eller ikke), bøger om diverse scener, essaysamlinger etc. Her er en håndfuld af mine favoritter samt nogle boblere.




'Dear Boy: The Life of Keith Moon' - Tony Fletcher

The Who-trommeslageren er almindeligt kendt som den største galning i rock'n'roll, og denne mursten af en biografi samler på bedste vis alle historier samt en masse andre, jeg aldrig havde hørt om. Hans vilde oplevelser med Peter Sellers, Hollywood Vampires (Alice Cooper, Larry Hagman, John Lennon), Oliver Reed og det generelle vanvid på The Who-turneer rundt om i verden. Endvidere gives der stor psykologisk indsigt i den krøllede og lettere tragiske hjerne, som var Keith Moon. 



'Give the Anarchist a Cigarette' - Mick Farren

Farren var en af hovedkræfterne i den engelske undergrundsscene i 60'erne i bands som The Deviants og Pink Fairies, endvidere skrev han også sange til Motörhead. Han var også rockjournalist og sci-fi-forfatter, hvad man tydeligt bemærker, da 'Give the Anarchist a Cigarette' nok er den mest velskrevne selvbiografi, jeg har har læst. Vi får hele turen tilbage til the UFO Club med de første Pink Floyd-shows og de efterfølgende fire årtier med britisk rock og punk.



'Japrocksampler: How the Post-war Japanese Blew Their Minds on Rock 'n' Roll' - Julian Cope

Den gamle Exploding Teardrops-sanger, forfatter og druidearkæolog efterfulgte sin kultbog, 'Krautrocksampler' (desværre umulig at finde idag) med dette endnu mere imponerende og excentriske portræt af den japanske rockscene i 60'erne og 70'erne. Fra uskyldige Beatles-wannabes til Les Rallizes Dénudés, et noiserockband hvis bassist aktivt deltog i terrorisme og kidnappede et fly og fløj det til Nordkorea. Bogen indeholder også en værdifuld liste over japanske must-have plader ifølge Cope, som i øvrigt også er kendt for sin hans geniale rockwebsite Head Heritage.



'Black Metal: Evolution of the Cult' - Dayal Patterson

En nyere sag som i sommers er blevet anmeldt af Mads Pedersen her på Devilution. 'Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground' var en af mine favorit-metalbøger, men Patterson sætter eminent perspektiv på klassikeren om den norske black metal scene. Folk har haft nogle flere år til at reflektere over deres handlinger, og på en mindre sensationalistisk måde lykkedes det Patterson at lave det ultimative portræt af scenen. Der er også fokus på pionererne bag black metal samt bands fra resten af verden. Bedste rockbog i 2014!



'Living The Blues: Canned Heat's Story Of Music, Drugs, Death, Sex And Survival' - Fito de la Parra

For mange er Canned Heat bare endnu et hippiebluesrockband, men trommeslageren Fito de la Parras bog om hans tid i det kropumulige band (han var i mange år det eneste originale medlem i bandet) vil nok overraske de fleste. Da Manson-familien blev busted, søgte flere medlemmer tilflugt i Canned Heats hus. Bandet smuglede både våben og kokain i deres trommesæt, når de var på turné. Da de indspillede med John Lee Hooker, var et medlem registreret medlem af Ku Klux Klan. Til sidst ville ingen ha' noget med dem at gøre, bortset fra Hell's Angels, der gjorde Canned Heat til deres husband over hele verden.

Boblere:

'England's Dreaming' - Jon Savage
'The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band' - Mötley Crüe
'Please Kill Me: The Uncensored Oral History of Punk' - Legs McNeil, Gillian McCain
'Are We Not Men? We Are Devo!' -  Jade Dellinger, David Giffels
'White Line Fever' - Lemmy Kilmister
'Rage To Survive: The Etta James Story' - Etta James, David Ritz
'Diary of a Rock N' Roll Star' - Ian Hunter
'Swedish Death Metal' - Daniel Ekeroth
'I Am Ozzy' - Ozzy Osbourne, Ayres Chris