House of Franco #160

Populær
House of Franco #160

Jens anmelder denne gang debutalbummet fra det københavnske grindcore-band Piss Vortex.

Kunstner
Titel
Piss Vortex

Piss Vortex – S/T 12” (Indisciplinarian)

Indisciplinarian er et nyt københavnsk selskab stiftet af Jacob Krogholt, guitarist i Rising og Anti Ritual. Profilen er den mere eksperimenterende metal, hardcore og noiserock med navne som Fossils og Anti Ritual. Sidste skud på stammen er københavnske Piss Vortex, der blev dannet i 2011.

Jeg missede dem med bare 5 minutter, da de var support for Brutal Truth på deres afskedsturné på Stengade. De amerikanske grindcorelegenders sidste udgivelse var ’End Time’. Det er faktisk også det album, som lidt trænger sig på i øverste etage, når jeg hører Piss Vortex' debut-lp. Samt Nails, bare mere kaotisk.
 
14 korte, men komplekse skæringer, der hiver og flår i lytteren som Linse Kesslers kamphund i løbetid på crack. Der er ufattelig mange breaks og temposkift i disse aggressive energiudladninger blandet med dystre guitarfigurer og hyperaktive bas/tromme-rytmer, som sjældent giver rum til konventionel headbanging, hvad der nok også er meningen. Tekstuniverset er mørkt og uden håb med titler som ’Beaten Wombs’, ’Shit Life’ og ’Voice Of The Worthless’.

Post-hardcore? Avangarde grindcore? Piss Vortex består af nogle utroligt velspillende og tighte musikere, men jeg er egentlig glad for, at udgivelsen kun varer lidt over 23 minutter, da det bliver lidt for meget i længden. 1000 ting presset ind i en 2 minutters sang? Som kompromisløst, men uforløst sex. Den metalcore-agtige vokal går heller ikke helt ind hos mig. Men som der står i pressemeddelelsen, vil bandet fucke med genrekonventioner, og det må siges at være lykkedes til fulde. Respekt for det. Kun for fans af nyere progressiv metallisk hardcore.

12"'er-vinylen udsendes i to versioner, 350 sorte og 150 gule eksemplarer. 8. November holder Piss Vortex releasefest på Escobar.