House of Franco #161

Populær
House of Franco #161

Jens anmelder denne gang debutalbummet 'Godt Jul' fra danske Überkrøppling. Hold på hat og sexlegetøj.

Titel
Godt Jul
Trackliste
A/1 Überkrøppling Tema Pt. II
A/2 Sexbanan
A/3 Amoralsk
A/4 Yngwie Malmsteen
A/5 Armstrong Gik På Månen
A/6 En Gave Der Klør
A/7 Risalamandeblues
A/8 Nej Det Skal Vi Ikke
A/9 Du Er For Lækker
A/10 Über Jam
A/11 Boy Du Er En Lady
A/12 Sangen Fra Den Næste Plade
B/1 Nok, Nok, Nok
B/2 Übertendens
B/3 Hva' Si'r Du?
B/4 Sexstress
B/5 Je T'aime Serge
B/6 Gå Ad Helvedes Til
B/7 Intet Er Intet
B/8 Jeg Er Skide Smuk
Fotograf
Livefoto: Annie Marie Nyvold

Überkrøppling : 'Godt Jul' lp (Mastermind/Bat Shit Records)

For nyligt var jeg til Mastermind Fest i Århus, hvor 10 danske bands og kunstnere fra det lokale Mastermind Records gav den gas til endagsfestival på Radar. Her spillede bl.a. Yung, Infuse Huddle, Angkor Wrack, Hahn Kult og Narcosatanicos, som jeg før har skrevet om i House Of Franco.

Aftenens højdepunkt var så absolut debutkoncerten med Überkrøppling, også anmeldt i min klumme. De gale mennesker optrådte halvnøgne i bleer og masker... tilsat sexbananer. Det er lidt en hemmelighed, hvem der spiller i Überkrøppling, så det vil jeg ikke afsløre. Men de fleste kommer fra flere kendte bands i den københavnske punk-, hardcore- og metalundergrund.
 
"Nu skal du ha' sexbanan!/ Kom og skræl den!". Überkrøppling er langt fra noget politisk korrekt band for at sige det mildt. Deres første fuldlængdealbum består af 18-19 skæringer, som kaotisk, men ret velspillet blander punk, hardcore, blues og pikrock med komplet blæste, men sjove tekster. Det er også klart den mest velproducerede udgivelse fra dem, selvom bagsiden af lp'en siger "Skrevet og indspillet på under tyve minutter engang i Februar 2013". Den varer mere end tyve minutter og er spækket med soli, vokaleffekter og backingkor. Det lyder, som om de har haft en lettere fugtig fest under indspilningen.

Det kræver nok en vis portion syg humor at elske pladen, men den ryger klart i toppen af danske albumudgivelser i 2014 for mit vedkommende. Det er også en slags juleplade, hvor Überkrøppling-figuren nu er en kravlenisse, man kan klippe ud. 'Godt Jul' kan måske betegnes som en novelty-plade, og den virker sikkert en kende useriøs for mange, men jeg har spillet den konstant, siden jeg købte mit gennemsigtige orange vinyleksemplar for en hund.

Pladen er en unik co-produktion mellem århusianske Mastermind og Bat Shit Records fra Californien. Jeg tvivler  stærkt på, at amerikanere vil fatte bare det mindste af humoren, men det er jo egentlig lige meget, når musikken har så høj standard på skiven. Giv dig selv en retarderet julegave og dyk ned i Überkrøpplings bizarre univers med sange som 'Yngwie Malmsteen', 'Risalamandeblues', 'Jeg Er Skide Smuk', 'Boy Du Er En Lady', 'Du Er For Lækker', 'Gå Ad Helvedes Til' og 'En Gave Der Klør'.