Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #44

Populær
Updated
House of Franco #44

I denne uges klumme ser Jens Franco tilbage på hvilke 7 personlige oplevelser, der gjorde størst indtryk på House of Franco-skribenten.

Kunstner
Titel
Jens Franco's 7 største personlige oplevelser i 2011

JENS FRANCOS 7 STØRSTE PERSONLIGE OPLEVELSER I 2011

TUMOR WARLORD

Intet slår at spille/øve/indspille med et band bestående af ens tre bedste venner. Bedre end sex.



USA-TOUR MED COLA FREAKS OG FOSSILS

At være på tour med sine venner (og lære andre at kende) gennem 15 stater i syden og midtvesten er min favorit form for ferie. Næsten 10000 km på 3 uger i en lille bus var hårdt som en i helvede, men alligevel blev mit 3. USA trip en af årets største oplevelser. Memphis, New Orleans og Houston var som sædvanligt fantastisk at besøge samt genopfriske gamle bekendtskaber og lære nye venner at kende (hey North Carolina Carla!), men Cleveland og den bindegale Now Thats Class! Bar (hey Paul!) var nok det, som blæste min hjerne mest væk. At kunne feste igennem på sin fødselsdag med Timmy Vulgar fra Human Eye var ret optimalt.


ROADBURN 2011

Tilburg doom festivalen bevidste igen gennem 4 dage at, det er stadig verdens bedste musik arrangement. Fuck Roskilde. Programmet var det hidtil bedste og mest brutale. Det var også max hyggeligt at feste igen med mine Roadburn buddies, mens man stressede rundt for at se udvalgte bands fra det overfyldte program. Ses igen til April!

DORTHEAVEJ 61

Det ”nye” Ungdomshus er langsomt men sikkert blevet mit favoritsted at hænge ud i København. Musikken er i top – Dortheavej 61 er det danske spillested med de absolut bedste hardcore koncerter - men den gode stemning og de søde folk der driver stedet, er det som jeg altid glæder mig mest at besøge, når en ny uge truer. Vegetar køkkenet er supersvedigt, og deres drinksbar er byens bedste og billigste. Max kærlighed fra Franco. Og tak fordi I gad ha Turmor Warlord på scenen.



ANVIL-INTERVIEWET

At møde Lips fra det legendarisk canadiske metalband under Copenhell var som at hooke op med en gammel metal ven, man havde kendt i årevis. Eller sådan føltes i hvert fald. Jeg har gennem et par årtier interviewet over 100 bands, men har aldrig mødt et så sympatisk menneske som Lips. Interviewet var sat til en halv time, men vi ævlede løs i 45 min. om dit og dat. Tilsat diverse stimulanser. Fik da også lige sagt hej til manden, da Anvil var support til Saxon i Amager Bio for nyligt. Stadig ligeså flink og imødekommende som sidst. Lips – Man Of The Year!



POSH ISOLATION

Fredag betyder druk i den nye Posh Isolation pladebutik på Blågårds Plads 14. Plade- og båndselskabet fik endelig nogle fysiske rammer for deres spændende noise/hardcore udgivelser, og det bliver i den grad fejret. Hver eneste fredag. Udover Posh bagmændene Christian og Loke dukker der altid venner og bekendte op fra lokale bands som Sexdrome, Iceage, Undergang, Scavenger Brats, Death Token, Love Potion, Puce Mary, Family Underground etc. Humøret er altid højt og retarderet når der fortælles historier/nyheder og weekendens druk planlægges. Og så ligger Insula pladebutikken jo næsten lige over på den anden side af gaden. Blågårds Plads – fuck yeah!


CHRISTINA LINDBERG I CINEMATEKET

Mødet med den svenske sexploitation legende i Det Danske Filminstitut tidligere på året var en overjordisk oplevelse. Ikke nok med at der blev vist to af hendes bedste 70’er film, ’Exposed’ og ’Anita’, men hun lavede også en fornem introduktion før 35 mm filmfremvisningerne. Bagefter kunne os trashfilm nørder få en autograf på vores medbragte dvd’er. Jeg havde voldsporno klassikeren ’Thriller – En Grym Film aka They Called Her One Eye’ med, som var en inspirationskilde for Darryl Hannahs rolle i ’Kill Bill’. Jeg fik en lille snak med damen, som holdt sig utroligt godt for at være 60 år. Hun fortalte bl.a. om at være # 1 på datidens feministers shitliste, haha.