Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #12

Populær
Updated
House of Franco #12

Jens Franco har denne gang talt med Morten, der spiller guitar i Cola Freaks (og Tumor Warlord) om at være på et selskab styret af Toyota og om at spille fucked up steder i Massachusetts, hvor man står i lort til anklerne og får stød af et elektrisk hønsenet.

Kunstner
Titel
Cola Freaks
Dato
14-03-2011
Genre


Det gik godt da I spillede til Scion-festivalen i Kansas City i efteråret med blandt andre Gories og Oblivians?


Ja, det gik pissefedt. Det var en lang tur at rejse for ét show, men det var det værd.

I februar var Cola Freaks i Austin for at indspille en split-7"-er med Digital Leather. Hvordan blev det arrangeret?


Scion kontaktede os mens vi var på Europa-tour i efteråret og spurgte, om vi ville komme til New York og lave en split-single med Human Eye tre uger senere. Det måtte vi desværre aflyse på grund af folks arbejde. De kontaktede os igen og spurgte om vi så havde lyst til at komme til Austin i Februar og lave singlen med Digital Leather. Vi sagde ja til tilbuddet. Og Scion stod for det praktiske og økonomiske.

Hvem producerede den og hvilket selskab kommer det på?

Scion A/V, som er et underselskab af Toyota. Vi er på et bilmærke! Den blev ikke produceret, men bare indspillet i et studiet, som hed Sweatbox af en fyr der hed Mike. Et rigtigt fedt studie, og vi havde frie hænder til at gøre hvad vi ville. Vi indspillede det hele live, det blev til et nummer med en fire minutter lang improviseret slutning.

Det er ret nyt for Cola Freaks, jeres numre er normalt to-tre minutter lange?

Vi har spillet sammen i lang tid, og vi prøver at udvikle os hele tiden, så det er skægt at prøve noget vi ikke har lavet før.Austin er i Texas. I kan godt li' at turnere i Syden?

Syden er nok vores favoritområde at turnere i USA. En god ting er selvfølgelig varmen, men folks mentalitet og gæstfrihed i Syden er fantastisk. Vi føler os altid velkomne.

Flere af jeres singler er også udgivet på amerikanske selskaber, blandt andre Robs House (Atlanta), Local Cross (Massachusetts). Og den amerikanske vinyl udgave af debutalbummet udkommer på Douchemaster (Atlanta). Er I tilfredse med albummet?

Ja. Vi har lært meget af at indspille det selv, og mikse det sammen med Jens Benz. Og der er klart nogle ting i processen, vi vil gøre anderledes næste gang. Men alt i alt er det en ganske hæderlig debut synes jeg.

Der var problemer med testpressingen?

På den europæiske version havde de hos pladepresseriet sat en limiter/kompressor på, som havde uheldig indvirkning på lyden. De havde ikke lyttet ordentlig på materialet på den første testpress version. Det blev fikset efter længere tids tovtrækkeri. Desværre gjorde dette at vinyl udgaven af albummet blev forsinket nogle måneder. LP’en er ude nu i Europa på Hjernespind Records.Tilbage til USA. I drager afsted igen i maj på jeres tredje USA-tour og sjette besøg?

Vi tager på tre ugers tour i Midtvesten, Syden og på Østkysten. Fra Chicago over New York til Texas og New Orleans med shows ind i mellem. Vi glæder os. Denne gang bliver med den århusianske duo Fossils, som i øvrigt er LP-aktuelle på Mastermind Records, som vores sanger Mads står for.

Er der nye Cola Freaks-udgivelser på vej?


Ja, udover splitten med Digital Leather på Scion Records kommer der en ny single på Local Cross til maj. Singlen på Robs House Records bliver også genoptrykt til touren.

I er seks mand i bandet, det er ret mange for et punkband, men det har visse fordele?

Ja, når vi er forhindret pga arbejde eller lignende, kan vi rykke rundt på besætningen. Og vi kan eksempelvis spille som kvartet hvis det skulle være.

Angående USA-touren er jeres bassist Anders forhindret på grund af skole. Har i en stand-in?

Simon fra Fossils spiller bas på touren.Du og Mads var tidligere i bølle-punkbandet Tæve. Jeg har hørt rygter om en reunion-koncert?

Det var på tale i 2010, at spille to reunion-shows. Et i Helsingør og et i Århus. Det skulle være i forbindelse med at det amerikanske band The Spits kom til Danmark. Men deres tour blev ikke til noget, og vi havde svært med at klemme Tæve øvere i vores tidsplan. Så det er udsat på ubestemt tid. Der er uudgivet Tæve-materiale, som vil udkomme i nær fremtid. Muligvis som to 7".

Du har spillet på en Useless Eaters 7"-er, der blev indspillet i Århus?

Ja, Useless Eaters er Seth Sutton fra Memphis. Han besøgte os i Århus i 2009, hvor vi indspillede fire numre med ham, og Kristoffer på trommer, Kasper på guitar og jeg på bas. Alle fra Cola Freaks. Et af numrene endte på en single, der udkom på Jeth-Row Records (Alabama) i 2010. Vi spiller i øvrigt et show med Useless Eaters i Nashville på USA-touren.

Hvad er den vildeste koncert Cola Freaks har spillet?


Det er svært at sige, men jeg har gode minder fra folk der stagedivede fra fem meters højde fra balkonen i Saturn Bar, New Orleans,  da vi spillede med Die Rotzz til Matt Muscles' fødselsdag. Vi spillede også en gang med et metal band i Massachusetts, Unholy Goatfucker, der havde et frisk afskåret gedehoved med på scenen, som de kastede rundt med i lokalet. Der var til samme koncert gået hul på en faldstamme, så gulvet var dækket af ekskrementer, urin, bræk og vand. Beboerne havde sat hønsenet op i kælderen, som var tilsluttet elektricitetsnettet for at holde rotterne ude. Det resulterede i at man fik stød konstant, og stod i lort til anklerne. På trods af stød og lort, var det er fedt show at spille, og folk gik amok.USA er det bedste land i hele verden!

Absolut et fantastisk sted at turnere. Men Europa er også ganske udmærket at turnere i. Specielt Norge og Spanien har vi haft gode oplevelser i, og selvfølgelig Tyskland. Paris var også helt i orden.

I spillede Roskilde i 2009?

Ja, vi blev til vores overraskelse booket til festivalen, på trods af at vi ikke havde et album ude endnu på det tidspunkt. Det var en meget stor oplevelse, vi vil selvfølgelig  gerne spille Roskilde igen hvis vi får tilbuddet.


NB! Til orientering vil Jens Franco skrive ugentlige rapporter med fotos til Devilution.dk fra Cola Freaks' omfattende USA tour i Maj/Juni.