Krigsguden #211

Populær
Krigsguden #211

Krigsguden har været til High Voltage Rock Awards og så Denner/Shermann spille flere Mercyful Fate-numre

Spillested
Dato
16-04-2016

Jeg kom lidt sent ud af starthullerne, da jeg havde en øver med mit nye noiseband Banned From Thai Corner (noget Throbbing Gristle-hærg), så jeg trådte ind ad døren til High Voltage i Red Warszawas sidste nummer i et kort sæt. Det var nu heller ikke dem, som jeg var kommet for at se. Som stor Mercyful Fate-fan var det selvfølgelig guitaristernes nye band Denner/Shermann, der var hovedattraktionen for mig denne lørdag.

Der var proppet udenfor, hvor jeg mødte mine venner i Night Fever og Halshug, som begge var nomineret til High Voltage-priser. Kun Halshug vandt men jeg fik da lov at smage deres Jack Daniels og klappe statuen med højspændingslynet. Sidste gang havde mine venner i Solbrud vundet. Begge spiller tit på Dortheavej, hvad der fik High Voltage-bossen Martin til at udbryde til mig: "Vi er det eneste sted i københavn, som kaster priser efter Ungdomshuset!"

24 skarp gik Denner/Shermann på, og 01:06 var koncerten slut. Det eneste negative, jeg kan komme på, var, at Sean Pecks vokal var lidt lav, der hvor vi stod foran scenen ved siden af Cannibal Corpse, der lige havde spillet i Vega. Ellers 100 % perfektion. Vi fik hele bandets fremragende ep 'Satan's Tomb' fra sidste år samt flere Mercyful Fate-klassikere som 'A Corpse Without Soul' og 'Curse of the Pharoahs'. Begge numre spillede Mercyful Fate, første gang jeg så dem i 1981 i Saltlageret – en vanvittig koncert, vi tidligere har skrevet om.

Det var en stor våd drøm at iagttage Michael Denner til venstre med sin Flying V-spade og Hank Shermann til højre. Begge var kåde af spilleglæde, og tidligere havde de været i højt humør udenfor, hvor de snakkede med folk. Sean Peck klarede opgaven med at lægge stemme til de King Diamond-sungne tracks til UG+. Hans læderoutfit og udseende lignede meget Rob Halfords, og der var også vokal i den stil, som blev leveret med nærvær og overskud af amerikaneren, der fortalte, at der snart ville komme et fuldt album fra Denner/Shermann.

Koncerten var en legendarisk oplevelse, som på sin egen måde var oppe ved siden af Michael Monroe, der stjal det hele, sidst jeg var på High Voltage. Begge shows vil komme højt på min årsliste over 2016s bedste koncerter. Jeg bliver også nødt til at skamrose High Voltage for et topprofessionelt awardshow. Alt kørte som en drøm, selvom der blev rykket lidt rundt på tider, så min gode ven Thomas Kofod missede, at han ikke vandt prisen for bedste rockfoto.

Giver det mening med en prisuddeling, som hylder den hårde rock? Absolut, selvom priser er lidt fjollede, og rocken tit glemmes af mainstreammedier, som mere er optaget af, hvad for noget lort Kanye West nu har lukket ud. Samme medier har dog flittigt dækket High Voltage Rock Awards, så kudos til rockklubben for at bringe fokus tilbage til den hårde rock, der ellers virker som en truet dyreart rundt om på verdens hitlister. Vi ses næste år igen i Baron Boltens Gård.

Uddelte priser:

Årets danske rockudgivelse: Grusom: 'Grusom'
Årets danske classic rock-udgivelse: Mike Tramp: 'Nomad'
Årets danske metaludgivelse: Myrkur: 'M'
Årets danske alternative udgivelse: Halshug: 'Blodets Bånd'
Årets danske live-band: Dizzy Mizz Lizzy
Årets danske upcoming band: Møl
Årets danske band: Myrkur
Årets danske producer: Jacob Hansen.
Årets danske spillested: Pumpehuset, København
Årets danske radio rock track: Dizzy Mizz Lizzy: 'I Would If I Could But I Can't'
Årets danske rockfoto: Brian Baden
Årets danske video: Mindspark Films
Ærespris branche: Metalized Magazine
Ærespris band: Dizzy Mizz Lizzy.