Krigsguden: 227

Populær
Krigsguden: 227

Jens skriver denne gang om de engelske protometal-kultrockere Wicked Lady, som aldrig fik den succes, de havde fortjent.

Kunstner
Titel
Complete Recordings 1969-1972' 4LP

Amerikanske Pentagram fik en del opmærksomhed, da de to opsamlingsalbum 'First Daze Here' og 'First Daze Here Too' med gamle 70'er-demoer udkom. For nogle år siden udkom der to opsamlinger med Northampton-bandet Wicked Lady, 'The Axeman Cometh' og 'Psychotic Overkill'. De er nu samlet og udsendt i år under titlen 'Complete Recordings 1969-1972'.

Det giver god mening at namedroppe Pentagram i  forbindelse med Wicked Lady, da briterne på disse otte pladesider lyder lidt som blanding af Bobby Lieblings band og Roky Erickson omkring 'The Evil One'. Det er rå demotracks, typisk optaget på en 4-spors Revox-båndoptager, men kvaliteten fejler intet. Det er ganske simpelt sensationel klassisk heavy rock med et tårnhøjt niveau, hvor mange af sangene er indspillet året før, Black Sabbaths debutalbum udkom. Tunge, sublime riff tilsat en blueset vokal, alt sammen baseret på det powertriofundament, som Cream, Jimi Hendrix Experience og Blue Cheer stod for i 60'erne. 

Ligesom Black Sabbath og Pentagram er Wicked Ladys tekster dystre og mørke, men dog ikke mere end at sanger/guitarist Martin Weaver har udtalt, at de fik bandnavnet fra en ny drink på deres lokale pub. Deres hardcore fans bestod mest af Hell's Angels-rockere, og det skabte en del problemer til koncerter, hvor politiet tit fik klø af motorcykelbanden.

Hvorfor Wicked Lady, der blev dannet i 1968, aldrig fik den succes som deres kollegaer fra The Midlands, er et godt spørgsmål. Det drejer måske om held eller uheld, Martin Weaver forlod i hvert fald powertrioen for at indspille kultalbummet 'Round the Edges' med Dark. 'Complete Recordings 1969-1972' er ude på det spanske selskab Guerssen i 500 eksemplarer i en limited edition-boks.

Stor tak til den københavnske doom metal-konge Nils Markvardsen for at introducere dette gudeband for mig på mit radioshow VIRUS RADIO på Christianshavns Kanal 98,9FM.