Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #244

Populær
Updated
Krigsguden #244

Sidste uge tilhørte Slægt med en releasekoncert forderes nye album 'Domus Mysterium" samt et besøg på Krigsgudens radioshow.

Kunstner
Titel
Domus Mysterium
Dato
05-05-2017

Jeg har skrevet om københavnske Slægt i Devilution siden deres allerførste kassettebåndsudgivelse i 2012 og fulgt dem intenst siden. Vi er en slags naboer, da deres øver ligger i lokalet ved siden af spillestedet Mayhem på Ragnhildgade, hvor jeg hver måned viser skæve film i min filmklub VIRUS BIO og tit spiller med Kromosomfejl.

Til VIRUS BIOs julefest i december bookede jeg både Slægt og Taphos til et tætpakket Mayhem. I fredag var der endnu mere pakket samme sted til releasefesten for deres andet album 'Domus Mysterium', hvor de igen spillede med deres venner i Taphos samt arena-crustpunkerne i Halshug, som Slægt også tit har spillet med.

Taphos' lynhurtige død og Halshug gik som forventet rent ind i ens solar plexus og lagde et perfekt sonisk fundament til aftenens hovednavn. Slægt opførte alle 55 minutter af 'Domus Mysterium' og satte ikke en fod forkert til stor glæde for alle fremmødte, som flittigt investerede i den nye udgivelse.

Om søndagen fik jeg så endelig grovhørt 'Domus Mysterium', som er en dobbelt gatefold-udgivelsee med tre siders musik i skrigende hvid lak på det tyske selskab Ván Records. De otte skæringer er en logisk videreudvikling af deres fremragende ep 'Beautiful And Damned' fra 2015.

Slægt spiller episk black metal krydret med klassisk 80'er-heavy metal på helt fantastisk overmenneskelig vis. Udgivelsen placerer bandet i en helt anden liga end de fleste danske navne i genren. Inspirationen fra svenske Dissection er stadig intakt. Sanger og guitarist Oskar Frederiksen var senere søndag aften i mit radioshow iført en T-shirt med bandet.

Flere af de lange numre indeholder både akustisk guitar og piano-introer, hvilket giver fornuftige associationer til Mercyful Fates andet album 'Don't Break the Oath'. King Diamond & co. er til orientering Slægts danske favoritband.

Drengene, som før har været på mit radioshow, har også en heftig kærlighedsaffære kørende med New Wave of British Heavy Metal, da mange kompositioner trækker både på Angel Witch og Iron Maidens tidlige plader, bare hør et nummer som 'I Smell Blood'.

Flere medlemmer spiller også i progrockbandet Værket. Det har ikke skadet deres musikalske kunnen i de mange komplekse skæringer på 'Domus Mysterium'. Slægt er nogle vanvittigt gode musikere, men de er stadig i stand til at spille bestialsk hurtigt og ondt med frådende dyrisk aggression på den bedste danske rockudgivelse i mange årtier.

I radioudsendelsen snakkede jeg med de fire medlemmer om, at de skal åbne årets Copenhell tidligt om torsdagen. Jeg fik flere smagsprøver med bands fra eklektiske Ván Records, der favner bredt både i black, postpunk og andre genrer. Slægt lader til at være i gode hænder hos tyskerne. Endvidere talte vi også om, at de var mere end tilfredse med optagelserne i Lasse Ballades studie på Nørrebro, som også har produceret Solbrud og Orm.

Københavnsk metal har sjældent haft det bedre med lp-udgivelser fra Orm, Phrenelith og Slægt. Og senere på året kommer det fjerde album fra Undergang. Men flagskibet på scenen hedder p.t. Slægt, som med ultraambitiøse 'Domus Mysterium' sætter nye internationale standarder for dansk metal af den ondere slags.

Ja, selv Thomas Treo fra Ekstra Bladet er hoppet med på Slægt-vognen, så drop den fesne lejrbålspsych, og ryst dit vikingegarn til Københavns stolte metalsønner. Odin would approve.